Bárki utánuk tudja csinálni.

Ha igazán nyugodt és kiegyensúlyozott emberekre kell gondolnunk, akkor a buddhista szerzetesek is biztosan bevillannak a szemünk elé. Mégis miből töltekeznek, hogy határtalan lelki és szellemi egyensúlyukat elérhessék?

Ismerj meg a szokásaik közül ötöt, amely neked is segíthet, hogy a negatív energiákat távol tartsd magadtól.

Szüntesd meg a zsúfoltságot magad körül
Az egyik legfontosabb dolog, amit meg kell tennünk, hogy mindentől, amire nincs szükségünk, szabaduljunk meg, hogy minél egyszerűbb életet élhessünk. Lomtalaníts egy nagyot, távolítsd a sok felesleges holmit a környezetedből.

Lomtalaníts belül is
Rendkívül fontos, hogy a gondolataid, a tetteid és az érzéseid egy hullámhosszon legyenek. A boldogságod attól függ, hogy hogyan gondolkodsz, mit érzel, és mit cselekszel. Ezek mind befolyásolhatóak. Az egyik legegyszerűbb módszer a lelki lomtalanításra a meditáció. Nem kell órákat eltöltened vele, napi 10-15 perc is sokat számít.

Hallgasd meg az embereket és ne ítélkezz
Az igazi kommunikáció során hagyjuk lelkeinket találkozni. A kommunikáció lényege az, hogy könnyítsünk a szívünk és elménk terhén és ez csak azáltal érhető el, ha figyelmesen meghallgatjuk a másikat és nem ítélkezünk.

Fogadd el a változást
Állandóan a változástól való félelemmel harcolunk. Annyira megszokjuk a körülöttünk lévő dolgokat, hogy a legkisebb változás gondolata is kényelmetlen számunkra. Találd meg a békédet ezzel kapcsolatban. Értsd meg, hogy az élet szüntelen változások sorozata, mindig is így volt, és így is lesz. Ha ezt sikerül elfogadni, akkor a félelmed is elszáll vele együtt.

Élj a jelenben
Elfogadva a jelent anélkül, hogy a múlton rágódnánk vagy a jövő miatt aggódnánk egy rendkívül nehéz feladat, ez nem kétséges. Az viszont igaz, hogy ha ezt sikerül elérni, sokkal békésebb életet élhetünk. Éppen elég az adott nap történéseivel foglalkozni, a többivel pedig ne terheld se az elméd, se a lelked.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!