Megnevezte, hogy mi az a két dolog, ami a legtöbb betegséget okozza.

Nicolai Amosov a világ egyik legismertebb sebésze volt. Bár hosszú ideig betegeskedett, mégis szép kort ért meg, egy általa kifejlesztett diéta és életfilozófia segítségével.

Állítja, hogy két dolog az, ami a legtöbb betegséget okozza: a lustaság és a kapzsiság.

Az alábbiakban néhány jó tanács tőle, a hosszú és egészséges élet titkát illetően!

Ne várd, hogy az orvosok adják vissza az egészséged!

Az orvosok életeket mentenek, betegségeket gyógyítanak, de a továbbiakban minden csakis tőlünk függ. Ne becsüljük alá az orvostudományt, de ne is támaszkodjunk kizárólag csak rá a gyógyulás tekintetében. 

Az egészség nem más, mint szervezetünk energiatartaléka, melyre szükségünk van testünk és pszichénk optimális működéséhez.

Igyekezzünk egy egészséges életmód kialakítására!

Étkezésünk során fogyasszunk minél kevesebb zsírt, és minél több zöldséget, gyümölcsöt. Végezzünk naponta testedzést, legalább 20-30 percet. Nem utolsó sorban tartsuk karban a lelkünket és az elménket is.

Keressünk egy számunkra megfelelő orvost, akiben megbízunk!

Sajnos léteznek olyan orvosok, akik nem tudnak helyesen felállítani egy diagnózist, és ez abból adódik, hogy nem fejlesztik folyamatosan magukat szakmai téren. Ugyanakkor vannak téves információk az orvostudományban, melynek úgy az orvos maga, mint a betege is áldozatául eshet.Fontos, hogy teljes mértékben megbízzunk kezelőorvosunkban, ugyanakkor ne váljunk a gyógyszerek rabjává. 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!