Mesterséges levél, ami fény hatására oxigént termel.

A fiatal iparművész olyan mesterséges levelet állított elő, amely fény hatására oxigént termel.

Julian Melchiorri még csak most diplomázik az angol iparművészeti egyetemen, de a nevét már ismerik. Julian a Tufts Egyetem kutatóival közösen fejlesztett ki egy mesterséges levelet, ami fény hatására oxigént termel, pont úgy, mint a Földön található növények.

A fiú a selyem egy speciális fehérjét és egy algákban található anyagot használt arra, hogy létrehozza a mesterséges levelet. Ezután csak fényre van szükség, és az máris elkezdi átalakítani a levegőben található széndioxidot oxigénné.

A levél használható például épületek külső és belső felületeinek beborítására, amik így folyamatosan tisztítanák a városok szennyezett levegőjét. Vagy akár a képen látható lámpához, ami oxigén is termel.

A találmány az űrkutatásban is nagyon sokat segíthet. A növényeket termeszteni a súlytalanság állapotában nagyon bonyolult, nélkülük viszont nehezen megoldható, hogy az űrhajósoknak legyen elég oxigénjük egy hosszú űrutazás során. A mesterséges levél viszont a súlytalanságban is működik, így akár ki lehet vele “tapétázni” az űrhajó belsejét.  FORRÁS

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!