A mentők hiába próbálták egy órán át újraéleszteni.

Ki kell mondani végre: Albert Györgyi, a tehetséges újságíró, a szeretetre vágyó nő a boldogtalanságba halt bele 10 évvel ezelőtt 2008. október 5-én.

Azt mondják, a halála előtt egy héttel Albert Györgyi minden erejét összeszedve megrázta magát, újra talpra akart állni. Hirtelen abbahagyta a gyógyszereket, és nem ivott egy kortyot sem. Egyes orvosok szerint ez is lehetett a szívroham közvetlen oka.

De Györgyit nem ez ölte meg, hanem a boldogtalanság. Ám Györgyi boldogtalanságának egy egész ország volt a tanúja, mert nem szégyellte az emberek elé tárni igazi énjét. Tudta, hogy alkoholfüggő, de nem röstelkedett. “Miért kéne szégyellnem” – kérdezett vissza. Csak azért, mert nő vagyok? Hiszen a fél ország iszik!”

Az egykori szeretethiányos kisgyerek felnőtt nőként folyton folyvást a megváltó szerelmet remélte. Azt, hogy végre eljöjjön érte valaki, akinek gyereket is szülhet, de ez soha nem adatott meg neki. Györgyi sokáig sikeres volt, a munkába menekült. Ez volt az a korszak, amikor megismerte az ország. A fiatal, rátermett, új hangon, merészen kérdező riportert, aki úgy beszélt világsztárokkal, mintha egy sarki presszóban futott volna össze velük…

Idővel Györgyi boldogtalansága depresszióba torkollott, amelyből az évek alatt sem tudott talpra állni. A szeretetéhség egyre kilátástalanabbul fojtogatta. Pánikbetegség, depresszió, anorexia, rosszullétek, kezelések és öngyilkossági kísérletek. És a soha fel nem adott hit, hogy van kiút. Próbálkozott mindennel, egészen a megalázó végkifejletig, a “vacsorázós” műsorig.

A 44 éves Albert halálának körülményeiről annyit mondtak: egy taxiban lett rosszul, a kiérkező mentősök hiába próbálták megmenteni az életét. Bűncselekményről nincs szó, a rendőrség a helyszínt biztosította, amíg a mentősök egy órán át próbálták újraéleszteni.

Albert Györgyi több interjút készített világhírű sztárokkal, így Gregory Peckkel, Joseph Hellerrel, Paul Simonnal, Glenn Close-zal és John Travoltával, valamint az Evita című mozifilm magyarországi forgatásán Madonnával.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!