Nem fogod elhinni mennyit keres a műsorvezető!

Nagy volt a verseny Claudiáért, egymásra licitáltak a tévék, végül mégis régi munkahelye mellett döntött a népszerű műsorvezető. Ennek oka sem titok: tőlük kapta messze a legjobb ajánlatot.

Liptai Claudia tavasszal bejelentette, hogy 17 év után elköszön a TV2-től, nem hosszabbítja meg a nyár végén lejáró szerződését, mert több időt szeretne tölteni gyermekével. A Blikk értesülései szerint viszont múlt hét pénteken aláírt egy új szerződést.

Liptai Claudia az előző szerződés lejártával új megállapodást kötött a TV2-vel. Ősszel látható lesz a Sztárban sztár következő évadában zsűritagként, ezenkívül pedig egy teljesen új formátum háziasszonyaként is bemutatkozik

- mondta a lapnak Liptai menedzsmentje. Hozzátették,

Claudia a lehető legjobb ajánlatot fogadta el, ez pedig messze a TV2-é volt.

Az ország egyik legismertebb műsorvezetője viszont nem csak anyagilag járt jól, hanem egy új, nagyszabású műsort is kapott. Ami viszont jelentős változás, hogy eddig a TV2 állományában volt Liptai, és havi fizetést kapott a televíziótól, most viszont csak erre a két produkcióra szerződött, azokért viszont sztárgázsit kap.

Sajtóértesülések szerint a csatornánál senki nem keres most annyira jól, mint Liptai. Korábban bulvárértesülések szerint a Tények műsorvezetői, Marsi Anikó és Gönczi Gábor több mint havi 2 millió forintot zsebel be. Ennek fényében Claudia vélhetően még 2 millió forintnál is többet keres majd.

Többszöröse az átlagnak

A többmilliós fizetés egy átlag magyarnak viszont csak álom, és bár folyamatosan emelkednek a bérek, ilyen magasságokat sosem fog elérni az átlag. Hazánkban jelenleg a bruttó minimálbér 127 500 forint, amelynek sokszorosát viheti majd haza minden hónapban Liptai. Ehhez képest a KSH adatai szerint a bruttó átlagkereset idén áprilisában 303 000 forint volt.

Itt lehet sokat kaszálni

Bár az álláskeresési statisztikák szerint felsőfokú végzettséggel könnyebb elhelyezkedni, de az már nem feltétlenül mondható el, hogy a diplomával feltétlen magasabb fizetésre is számíthatunk majd. Ráadásul a tapasztalatok azt mutatják, hogy kifejezetten nehéz elhelyezkedni az általános jellegű, nem specifikus, azaz nem konkrét szakmát adó diplomákkal, mint például a bölcsész, médiatudományok, vagy kommunikációs végzettség. Tehát nemcsak sztárműsorvezetőként lehet nagyot kaszálni.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat 2015-ös statisztikái szerint hazánkban a legjobban keresők közé tartoznak a légforgalmi irányítók, a törvényhozók, a miniszterek, az államtitkárok, a tőzsde- és pénzügyi ügynökök, és a brókerek. A légforgalmi irányítóknak átlagosan bruttó 1,7 millió forint a fizetése, ami nettósítva havi 1,2 millió forint körüli összegre tehető.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!