A kisgyerek nekidőlt a szúnyoghálónak, ám az kiszakadt...

Míg él, nem felejti el, hogyan próbálta életben tartani a hatodikról kizuhant unokaöccsét Éva. A hétéves Dávid hatodik emeleti lakásuk ablakából esett ki: a kisgyerek vesztét a kiszakadó szúnyogháló okozta.Dávid a kerethez rögzített hálónak dőlt, ami elrepedt, a gyerek pedig a mélybe zuhant. Az esést valamelyest tompította az épület előtt álló hatalmas fa, így a fiú nem halt meg azonnal: még élt, amikor a mentő elindult vele a kórházba, ott azonban szervezete feladta a küzdelmet.

Dávidék ablaka egy játszótérre néz, ám a lakók szerint a tragédia óta a gyerekek nagy ívben elkerülik a helyet. A kicsik, főleg, akik látták a földön fekvő kisfiút, félnek, nem akarnak itt játszani – mondta el egy, a Klapka György utcában élő férfi.

A szerencsétlenül járt gyerek nagynénje, Éva elsőként ért oda a fa alatt fekvő Dávidhoz.
– Most először és utoljára elmondom a teljes igazságot, aztán megkérek mindenkit, hagyjanak minket gyászolni – mondta Éva. – Pokoli tragédia, ami történt, és akkor még a felénk áradó gyűlölettel és hazugságáradattal is meg kell birkóznunk. Akkor este az édesanya, Kati volt otthon a gyerekekkel: Dávidon kívül van egy lányuk is. A baleset előtt nem sokkal az apuka is hazaért, elment fürödni. Kati pizzát sütött a konyhában, az volt a gyerekek kedvence. Nem vette észre, hogy a kisfiú az ablaknak dőlt. Én éppen akkor érkeztem meg a vásárlásból. Hallom, hogy a gyerekek ordítanak: „Dávid lezuhant, itt fekszik a földön!” Rohantam a ház túloldalára, ahogy csak bírtam. Megfogtam a kis fejét, és próbáltam újraéleszteni. Közben egy hölgy is megérkezett, aki évtizedekig ápolónőként dolgozott. Ameddig nem jöttek a mentők, mindent megtettünk, hogy életben tartsuk Dávidkát. Sajnos, hiába. A kórházban örökre elaludt – idézte fel Éva. – Katiék nagyon jó szülők, mindent a gyerekekért tettek. Dávid idén ment volna iskolába, már nagyon készült rá – sóhajtott az asszony.

Azonban egy nevét elhallgató szomszéd azt mondta, hogy az édesanya örömlányként dolgozott, amikor megszorultak, és épp a tragédia idején is a bájait adta bérbe. Ezért történt meg a szörnyű baleset.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!