A bázist 1944-ben hagyták el a németek, mivel a tudósok nagy része súlyos mérgezést kapott egy jegesmedve elfogyasztása után.

A bázist a Ferenc József-föld egyik szigetén, Alexandra-földön találták orosz tudósok. A tábort 1942-ben építették a németek, miután megkezdődött az Oroszország elleni német invázió. A bázis kódneve “Schatzgraber”, azaz “Kincsvadász” és a németek egyik nagy meteorológiai állomása volt. A bázist 1944-ben hagyták el a németek, mivel a tudósok nagy része súlyos mérgezést kapott egy jegesmedve elfogyasztása után. A bázis legénységét egy német tengeralattjáró mentette ki.

Az állomást 72 évvel később találták meg orosz tudósok. Összesen 500 kisebb-nagyobb tárgyat találtak a helyszínen, beleértve egy kötegnyi sértetlen iratot is.

Több bunker romjait is felfedezték, valamint rozsdás töltényeket és más korabeli tárgyat találtak a helyszínen. A tárgyak a rendkívül száraz és hideg időjárás miatt jó állapotban vészelték át az elmúlt több mint hetven évet.

A tábor fontos szerepet töltött be a német hadigépezetben, ugyanis innen küldték meg a német vezérkarnak az időjárási jelentéseket, amelyek elengedhetetlenek voltak a hadmozdulatok megtervezésénél és a hajózási útvonalak kijelölésénél.

A tábor nevéből arra is következtettek, hogy a környéken titkos küldetéseket hajtottak végre a nácik. Egyes tudósok azt feltételezik, hogy a környező szigeteken ásatásokat folytattak.

A sziget sokáig vitatott területnek számított, azonban egy ideje az Oroszországi Föderációhoz tartozik. Az oroszok minden bizonnyal szintén állandó bázist fognak létrehozni a szigeten. Forrás: 888.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!