Botrányos döntés született, pedig nem ezt érdemelnék!

A nemzetközi szövetség döntését dühösen kommentálta Hosszú Katinka amerikai edzője, aki egyben a férje, Shane Tusup. Az akasztotta őket ki, hogy a FINA világkupa-sorozatán ezentúl egy versenyző naponta csak 4 egyéni számban indulhat, így elveszik az Iron Lady esélyét megannyi versenyen aranyérmektől.
A háromszoros olimpiai bajnok az utóbbi években ezeken a viadalokon végigúszta szinte a teljes programot. A tavalyi sorozatot a Rió után sem pihenve úgy nyerte meg, hogy összesen 103 érmet, köztük 73 aranyat gyűjtött be, és ezzel 110 millió forintot keresett. Jövőre erre már nem lesz lehetősége.

Nem csak aranyérmekben és pénzdíjakban mérhető ez, mert sokkal többet vesz el az új szabály. Katinka felkészülésének szerves része, hogy ha csak lehetősége van rá, edzés helyett is versenyez. Ezt korlátozza most a FINA-döntés.
A FINA-döntés súlyát az jelzi, hogy Tusup néhány órával később újra, és még részletesebben kifejtette a véleményét.

'Látok egy lenyűgöző tehetségű úszót, aki hihetetlen munkával gyilkolja saját magát, gyűjti az erejét és fejleszti a tudását, így versenyelőnyre tenne szert a többiekkel szemben. Mindezt azért, mert szenvedélyesen teszi a dolgát, hogy inspiráljon és csillagként vezessen, megmutassa, mit lehet elérni a sportban, ha keményen dolgozol és ennek szenteled az életed.
És mit kap cserébe? Ahelyett, hogy a sportág vezetői felkarolnák őt, és nagyszerű példaként használnák arra, hogy mi lehet ez a sport, mit érhet el benne a jövő generációja, ők inkább úgy döntöttek, hogy korlátozzák a részvételét, és megsemmisítik a versenyelőnyét.
'

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!