Eloszlatjuk a tévhiteket!

Sok hiedelem és tévhit kering az interneten és az emberek fejében arról, hogy a nők menstruációja alatt mit nem ajánlott vagy éppen mit érdemes tenni. Ezzel kapcsolatban szeretnénk egy kis útmutatást adni Nektek!
 
Az együttlét előnyei a menstruáció alatt:

Segíthet enyhíteni a menstruációs fájdalom előtti vagy utáni fájdalmat és tüneteket, ha eljutsz a csúcsra.
Az örömszerzés csúcsán felszabaduló endorfinek közé tartoznak a természetes fájdalomcsillapítók és hangulatjavító szerek, amelyek enyhítik a görcsöket, a fejfájást, az enyhe depressziót és az ingerlékenységet.
Egyes nők azt állítják, hogy jobban élvezik az együttlétet, amikor a medence- és a genitális területeken teltségérzetet éreznek a menstruáció miatt.

Az együttlét veszélyei a menstruáció alatt

A HIV-fertőzött nő nagyobb valószínűséggel fertőzi meg a partnerét
Ez fordított esetben is igaz.
A menstruáció alatt nagyobb az esélye a kóros gyulladásos betegségben szenvedő nők okozta fertőzéseknek.
Egy nőnél nagyobb valószínűséggel alakulnak ki a bakteriális fertőzések, mint a candidiasis vagy a bakteriális vaginosis, mert a hüvelyi pH-érték a menstruáció alatt kevésbé savas.

Készülj fel megfelelően

Megfelelő óvintézkedésekkel az együttlét lehet kellemes és biztonságos is egyszerre. Ezek azok a pontok, melyeket szem előtt kell tartanod.
Ajánlatos fogamzásgátlást alkalmazni, lehetőleg óvszert, mert megakadályozza a fertőzések átvitelét, és védelmet nyújt a terhesség ellen is.
Ha aggódsz a lepedő miatt érdemes törülközőt magad alá tenni, vagy a fürdőszobát előnyben részesíteni.

forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!