Dianának nem volt egyszerű élete...

Fülöp herceg gyűlölte Diana hercegnőt

A 91 éves II. Erzsébet királynő 1947-ben, vagyis 70 éve ment feleségül a most 96 éves Fülöp herceghez, akitől négy gyermeke született. Házasságukról a kerek évforduló miatt könyvet írtak, ami a My Husband and I: The Inside Story Of 70 Years Of Royal Marriage (A férjem és én: A 70 éves királyi házasság igaz története) címet kapta. Ebben a szerző, Ingrid Seward arról ír, az uralkodó férje, Fülöp herceg egyszerűen gyűlölte Diana hercegnőt.

A könyv állítja, a királynő bár szigorúnak tűnik, valójában érzékeny, empatikus személyiség, aki szimpatizált menyével, Diana hercegnővel, noha nem mindig értett egyet vele. A kötet szerint a férje, Fülöp herceg azonban ki nem állhatta fia választottját, emiatt sokat veszekedett feleségével. Azt akarta, hogy Diana hercegnő tűnjön el az életükből, mert nem közéjük való. Ám mikor megtudta, fia, Károly herceg Kamillával csalja, mellé állt.

Fülöp herceg véleménye teljesen megváltozott a menyéről, megírta neki egy levélben, hogy álmában sem gondolta volna, hogy Károly herceg éppen Kamillával fogja megcsalni. Hozzátette, mindent meg fog tenni, hogy segítsen. Ugyanakkor arra kérte, a jövőben egyikük se lépjen félre. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!