„Ha öngyilkos leszel, nyertél. Ha nem, mi majd segítünk" - szól a mentorok jelmondata.

HIHETETLEN! Óvatos becslések szerint világszerte 130 halálos áldozata van már annak az internetes játéknak .

A játék kitalálóját már tavaly novemberben letartóztatták. Azt mondja, nincs lelkiismeretfurdalása, sőt a Kék Bálna valójában nemes céllal működik, egyébként is az egész csak a lájkvadászatról szól. 

A verseny lényege, hogy a fiatalok ártsanak maguknak. A Kék Bálnában játékosok és mentorok, vagy más néven kalauzok vannak. A versenyzőnek ötven nap alatt ötven szintet kell teljesítenie, mégpedig úgy, hogy egyre keményebb feladatokat kell megoldania, és mindent rögzítenie kell videón, amit a mentoroknak kell továbbítani.

Eleinte olyan feladatokat adnak, hogy másszon fel egy magas épületre, szigetelődj el a családodtól, nézz ijesztő filmeket hajnalban.  Később olyat, hogy tetováltass, vagy véss a kezedbe egy kék bálnát. Az utolsó szinten  viszont nem írja ki hogy végigjátszottad a játékot és nyertél, hanem arra kér, hogy legyél öngyilkos!

A szabály szerint a versenyt az nyerheti meg, aki megöli magát. A játékból nincs kilépés, legalábbis ezt próbálják a fiatalokkal elhitetni a szervezők. Azt, aki végül nem tudja megtenni, halálosan megfenyegetik. Azt mondják végeznek vele és a családjával is. 

Ha öngyilkos leszel, nyertél. Ha nem, mi majd segítünk' -  szól a mentorok jelmondata.

Egy 15 éves lány ezt posztolta facebook oldalán, mielőtt véget vetett az életének.

Ezt olvasva persze nehéz elhinni, hogy egy ilyen játékba bárki is belemenne...

Főleg azok az érzékeny, mentálisan sérült emberek vannak veszélyben, akik labilisak, nem találják a helyüket a világban, befolyásolhatóak, képlékeny személyiségük van, reménytelen helyzetben érzik magukat, vagyis kiszolgáltatottak, és a Kék Bálnában látnak kapaszkodót. Az orosz nyomozók kiderítették, hogy a bálnás öngyilkos csoportok a magukat magányosnak érző, a szerelemben csalódott, magatehetetlen, magukat kövérnek és csúnyának tartó fiataloknak szólnak.

A mentorok vesztesnek állítják be őket, miközben igyekeznek kitapogatni a gyengéiket, és ezeken keresztül rávenni őket az öngyilkosságra. Náluk az válik a normává, amit a gyilkos játék rendszere diktál. Egy csoport tagjává válnak, és igyekeznek teljesíteni a rájuk kiszabott feladatokat.

A szakember szerint a versenyzők tulajdonképpen észre sem veszik azt, hogy veszélybe kerültek.

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!  Forrás origo.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!