400 ezres fizetés, kényelmes munkarend, ingyenes képzés és munkaruha...

Rengeteg utazás, repterek, csinos uniformis - sokak számára vonzó és izgalmas a légiutas-kísérők munkája, ráadásul a fizetés sem rossz.

Hatalmas toborzási kampányt bonyolít a Wizz Air, 1300 új munkavállalót keres, pilóták és első tisztek mellett légiutas-kísérőket is. A felhívásuk szerint: a légiutas-kísérőnek jelentkezők felvétel esetén kiváló képzésben részesülnek, ingyen kapnak egyenruhát és lehetőségük van szülőhelyükön dolgozni, ráadásul a dolgozói utazási lehetőségeket is igénybe vehetik a Wizz hálózatában.

A WIZZ olyan jelölteket keres, akik pozitív hozzállással rendelkeznek és képesek minden WIZZ-járaton kiváló szolgáltatásokat biztosítani utasainknak. A felvételi folyamat során a légiutaskísérő-jelöltek képességeit kifejezetten erre szabott Assessment Center segítségével mérjik fel. A jelöltek bemutatkoznak, majd számos gyakorlaton vesznek részt, melyek során bizonyíthatják, hogy képesek megoldani a tipikus fedélzeti helyzeteket, illetve hogy képesek csapatban dolgozni. A gyakorlati rész után személyes interjú következik. A sikerest felvételt követően a légiutas-kísérők 6 hetes ingyenes képzésben részesülnek, mielőtt szolgálatba állnak a Wizz Air járatain.

A Wizz Air légiutas-kísérőinek a kezdő fizetése nettó 200 ezer forint körül alakul, ezt azonban nagyban befolyásolja a repült órák száma, így akár a 250 ezres nettó is elérhető. Ha azonban nem repül, akkor csak a minimálbért kapja. Idővel persze emelkednek a fizetések, és a senior légiutas-kísérők 300-400 ezret is megkereshetnek

A Wizz Air pilótáinak csapata is bővül, az év elején közölt adatok szerint 900 pilótát alkalmaznak, közülük több mint 200 magyar. A tervek szerint 2025-re a mai kétszeresére nő a cég, mintegy 100 új Airbus repülőgép érkezésével. Idén 13 repülőgéppel növelik a flottát, ezáltal közvetlenül 150 újabb pilóta számára biztosítanak munkahelyet. Ennek köszönhetően folyamatosan toboroz munkatársakat kapitányi és elsőtiszti pozíciókba egyaránt.

Bekerülni persze nem túl könnyű, több körös a kiválasztási folyamat. Az EU szabályozásának megfelelően minden jelentkezőnek rendelkeznie kell az Európai Repülésbiztonsági Hatóság (EASA) CPL engedélyével, azaz a kereskedelmi pilóta szakszolgálati engedéllyel és légitársasági pilóta szakszolgálati engedéllyel. Ha ennek, valamint a légitársaság egyéb alapkövetelményeinek megfelel a jelentkező, akkor 3 napos értékelésen tesztelik a képességeit. Ezt tesztrepülés követi Airbus repülőgép-szimulátoraink egyikében. A frissen képzett pilóták 500 óra repülés (a képzéseken repült órákkal együtt) készen állnának az önálló elsőtiszti munkára. Innentől karrierjük repülési tapasztalatuk és további képzési teljesítményük szerint fejlődik. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!