Kerüljük el a benőtt szőrszálak miatti kellemetlenségeket!

Legyen szó férfiakról vagy nőkről, sújtja őket a borotválkozás okozta bőr irritáció és benőtt szőrszálak. Hoztunk néhány trükköt, hogy ezeket elkerüljük!

 

Fürdő:

A borotválkozás előtti fürdő segít megpuhítani a szőrszálakat a könnyebb vágás érdekében, valamint a forró vízzel történő borotva öblítés is segíti elkerülni a bőr irritációt. A száraz bőrön történő hideg vizes öblítésű borotválkozás a legrosszabb amit tehetünk!

 

Borotválási irány:

Szinte mindenki tisztában van vele, hogy borotválkozni a szőr növekedési irányába történik. Viszont sokan mégsem teszik így mivel a borotválkozás alkalmával tökéletesebb borotvált bőrfelületet kapunk. Viszont érdemes inkább a kevésbé sima felületnél maradni mivel másnap a benövés és bőrirritáció miatt látványosabb elszíneződések jelenhetnem meg a bőrön!

 

Fertőtlenítés:

Borotválkozás után a bőr felületét lyukak borítják a szőrszálak helyén, itt könnyen megtapadhatnak a szennyeződések és a verejték. Ne felejtsük el fertőtleníteni erre alkalmas szerekkel melyek összehúzzák a pólusokat!

 

Cukorpaszta:

Nagyon sokan esküdnek az aloeverás cukorpasztára amivel megint csak sikeresen elkerülhetőek a benőtt szőrszálak!

 

Olajok

Szőrtelenítés után kis idővel használjunk bőrnyugtatásra alkalmas olajokat. A babaolaj tökéletes rá, de hihetetlen módon az oliva olaj is tökéletes erre!

 

Szolárium:

Sokan nem tudják, de ahogy a nap nyáron télen a szolárium is segít a bőr irritál felületét mérsékelni különösképpen a bőrpírra és a szőrbenövés illetve egyéb pattanásokra!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!