Támogatásra lehet pályázni a háztartási gépek energetikai korszerűsítéséhez!

Folytatódik az Otthon Melege Program, és újra lehet pályázni mosógépek és hűtőszekrények cseréjének támogatására, vagy más energetikai korszerűsítésre.
Idén már kamatmentes hitellel is kiegészül a program, ezért bármilyen eszközre igényelhető, amivel energiát lehet megtakarítani. A keretösszeg 115 milliárd forint, a pályázatok pedig február végén jelennek meg.

A program már 2014 őszén elindult, és 2 év alatt 23 milliárd forint támogatással 120 ezer családon tudtak segíteni. Most tovább folytatódik az Otthon Melege Program, és újra lehet majd pályázni vissza nem térítendő támogatás formájában a mosógépek és hűtőgépek cseréjére, vagy a családi házak és társasházak fűtésének korszerűsítésére.

Tavasszal egy olyan hitelprogram program is elindul a családok számára, amivel a lakóházak energetikai rendszerét lehet majd korszerűsíteni, például megújuló energia felhasználásával. Ennek segítségével minden olyan fejlesztés elvégezhető, amivel legalább 1 kilowatt óra energiát lehet megtakarítani.

Ez a lehetőség egészíti ki majd az Otthon Melege Programot, de attól függetlenül is igénybe vehető. A visszatérítendő támogatás kamat- és kezelési költségmentes lesz, és a hitelt a tervek szerint 15 év alatt kell majd visszafizetni az energiamegtakarításból.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!