Várhatóan augusztusban újra látható lesz Perseidák meteorraj. Elindult a visszaszámlálás az év egyik leglátványosabb csillaghullásáig, az augusztusi Persesidák raj csúcsidőszakának érkezéséig. Csatlakozz te is az eseményhez, így nem maradsz le róla!

2017 augusztusában is látványos csillaghullás lesz. Igazán romantikus program a pároddal közösen nézni a hullócsillagokat! Várhatóan augusztusban újra látható lesz Perseidák meteorraj. 

Augusztusban tetőzik a csillaghullás, ilyenkor óránként akár 120 fényes meteort is látni lehet.

Itt, így és ilyenkor pásztázzuk az eget

Nyílt területek, parkok a legjobb helyszínek csillaghullást megfigyelni, de kerülni kell a közvilágítást, mert a fényforrások nagyon zavarják a megfigyelést. Olyan helyre kell tehát menni, ahol minél sötétebb az ég, és a lehető legjobb a körpanoráma. Ha ez megvan, már csak várni kell a meteorokra: idén augusztus 10. és 15. között várható a tetőzés, de előtte és utána is előfordulhat csillaghullás egészen augusztus 20-ig.
A megfigyelésre a megfelelő testhelyzet, ha fekve kémleljük az eget, így ajánlott hálózsákot és pokrócot bekészíteni az eseményhez. Ne pont a fejünk feletti eget (zenit) pásztázzuk, hanem a zenit és a horizont között félúton koncentráljunk az égboltra. A csillagászok szerint éjfél és hajnali 5 óra között várható a legintenzívebb meteorhullás.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!