ŐRÜLETES IDŐJÁRÁS, itt a legfrissebb előrejelzés!

Az erős UV-sugárzás és a hőség miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.
A figyelmeztetésben azt írták, hogy 7.7-es (nagyon erős) UV-B sugárzás várható. Ilyenkor a normál bőrtípusnál már 20 perc napon tartózkodásnál is bőrpír keletkezhet. Azt kérik, hogy fokozottan védekezzen mindenki a napsugárzás miatti leégés ellen, és ha lehet, napközben 11 és 15 óra között kerüljék a napozást.

Szombaton estétől a Dunántúl nyugati és északi részén helyenként kialakulhatnak zivatarok, amit viharos (az óránkénti 60-70 kilométert meghaladó szél), és intenzív csapadék, vagy jégeső is kísérhet.

Szombaton az északkeleti országrész kivételével az ország nagyobb részén azonban 25-26, a Dunántúlon és a Dél-Alföldön helyenként 27 fok körül alakul a középhőmérséklet. A tartós hőség miatt Baranya, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére másodfokú, a fővárosra és Pest, továbbá Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér és Jász-Nagykun-Szolnok megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.
Az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet általában 15-21 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben lehet néhány fokkal hűvösebb. Napközben 30-35 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap újabb hidegfront érkezhet, emiatt alakulhatnak ki záporok és zivatarok, néhol felhőszakadással, jégesővel, viharos széllel kísért heves zivatarok is előfordulhatnak.
A csúcshőmérséklet 26 és 35 fok között alakul, és a front mögött átmenetileg felfrissülhet a levegő. Az OMSZ erre a napra is figyelmeztetést adott ki, de nem a hőség, hanem a heves zivatarok miatt.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!