Rengeteg kedvelt márka érintett!

A Monsanto “méregkeverő csoport” sok cég termékeihez szállít vegyianyagokat. Az elmúlt időszakban a Monsanto cég termékeiről kiderült, hogy nem csupán mérgezőek, de rákot is okoznak. Az is bebizonyosodott, hogy a Monsanto nagyon jól lobbizik az európai politikusoknál, akik látszólag ellenzik a cég termékeit, de mégis hagyják, hogy a cég mérgeivel tele legyenek az Európában forgalmazott termékek.

Megdöbbentő lista. Ezeket a termékeket ne vásárold mert tartalmazzák a Monsanto mérgeit.

Fordítás: meteon.org

A Monsanto egy amerikai eredetű, multinacionális mezőgazdasági és biotechnológia vállalat, mely leginkább Roundup márkájú gyomirtójáról és a génkezelt magok terjesztéséről ismert.

A vállalatot 1901-ben alapították. Az 1940-es évekre az egyik első számú műanyag gyártó lett az Egyesült Államokban. A vállalat sokáig a top 10 vegyipari cég között maradt hazájában, mígnem ezt a részlegét 1997 és 2002 között le nem építette, hogy ehelyett a biotechnológiára koncentrálhasson. A Monsanto a Forbes magazin szerint 2010-ben az év vállalata volt, és ugyanez a lap 2012-ben a 10. leginnovatívabb vállalatnak nevezte.

A cég az elsők között volt, akik genetikailag módosított növényi sejtet hoztak létre.

Mint a biotechnológia egyik úttörője, a Monsanto üzleti modelljében fontos szerepet játszanak a szabadalmak, amik azonban konfliktusban állnak az általánosan elfogadott mezőgazdasági gyakorlattal, mely szerint a farmerek tárolják, újrahasznosítják, megosztják és fejlesztik a különböző növényeket. Ennek és jelenlegi, illetve korábbi termékeinek (mint a génkezelt magok, vagy a teheneknek adagolt növekedési hormon) köszönhetően a Monsanto ma az egyik legvitatottabb vállalat a világon. Forrás : wikipedia.org

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!