Kérjük figyelmesen olvassa el a felhívást!

Felhívja a lakosság figyelmét a Rendőrség, hogy rafinált módszerrel csalnak ki pénzt az idős emberektől! Az elkövetők módszere az úgynevezett 'unokázás'.
A csalók a kiszemelt idős áldozatukat unokájuk vagy valamelyik családtagjuk nevében hívják fel telefonon, és a legkülönfélébb indokokkal kérnek tőlük pénzt. Van úgy, hogy az unokának mondják magukat a nagyobb hatás miatt, és az indokok közt főleg olyan hazugságokat mondanak, mint hogy az unoka balesetet szenvedett, vagy kölcsönt vett fel és mihamarabb vissza kell fizetnie. Előfordul olyan is, hogy állításuk szerint az unoka börtönbe került, és csak pénz ellenében engedik szabadon!

Ilyen esetekben azonnal gyanakodjanak és próbálják elérni az említett személyt! Sajnos ezek a csalók sokszor ismerik az áldozataikat akik maguktól beszélnek ki a családjukról bizalmas információkat. A rendőrség kéri, hogy idegenek előtt ne beszéljenek magánügyekről és főleg nem pénzről.
Aki úgy érzi, hogy esetleg be akarják csapni azonnal értesítse a rendőrséget a 107-es vagy 112-es segélyhívó számon!

A rendőrség még kéri azt is, hogy beszéljenek az idősek az ilyen helyzetekről és ne szégyelljék, ha ez megtörtént már önökkel. Beszéljenek az ilyen csalókról, hogy folyamatosan a köztudatban legyen, és ha teheti osszák meg a felhívást az ismerőseikkel is!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!