Másodfokú figyelmeztetés az egész országban, és sok megyére lecsapott a vihar!

A heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt az egész országban másodfokúra emelte a figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat! Főként nyugaton és északnyugaton alakulhatnak ki intenzív zivatarok. Kedden napközben délnyugat felől északkelet felé haladva több hullámban is várhatóak zivatarok vagy akár zivatarrendszerek is.

A zivatarokat több helyen felhőszakadás (30-60 milliméternyi csapadék), néhol nagy méretű (2-4 centiméter körüli átmérőjű) jég és károkozó (80-100 kilométer/órás) szélroham kísérheti. A heves zivatarok kockázata a Dunántúl keleti felén és a Duna–Tisza közén a legjelentősebb.
Hétfő éjjel a keleti és délkeleti országrészben várhatók zivatarok, a Dunántúli-középhegység és a főváros térségében pedig viharossá fokozódó szél.

Tolna megye több településén is károkat okozott a felhőszakadás. Az emberek kidőlt fák eltávolításához, vízzel telítődött pincék és lakások szivattyúzásához kérnek segítséget a tűzoltóktól.
A vihar Bács-Kiskun megyébe is megérkezett, a katasztrófavédelem közlése szerint a megye tűzoltói leginkább a szél miatt kidőlt fákhoz kapnak riasztást. Keddre virradóra és napközben az ország keleti felén, főként a Tiszántúlon lehet még intenzív záporokra, zivatarokra, felhőszakadásra számítani.

Az ország egy részére már le is csapott a vihar. Komárom-Esztergom megyében az utakat elzáró kidőlt fák, a letört ágak és az utcákat, vasúti aluljárókat elöntő víz ad folyamatos munkát a tűzoltóknak. Egy olvasó képet is küldött arról, hogy tombol a jégeső Tatabánya környékén. Elmondása szerint az ítéletidő miatt mindenki a leállósávban vesztegel az M1-esen.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!