HÉTFŐTŐL KORLÁTOZZÁK AZ AUTÓFORGALMAT! Még 17 településen veszélyes a levegőminőség.

Budapesten és Miskolcon is elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát!
A szmog kétharmada a fa, szén és egyéb anyagok égetéséből származik.

Az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) adatai alapján, Budapesten, Tökölön, Dorogon, Vácon, Esztergomban,  Győrben, Sopronban, Szegeden, Szolnokon, Debrecenben, Nyíregyházán, Oszláron, Miskolcon, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren, Egerben és Salgótarjánban, azaz 17 településen veszélyes a levegőminőség.
Mosonmagyaróvár, Szentgotthárd, Várpalota, Pécs levegője pedig egészségtelen minősítést kapott.

Amíg levegő minősége nem javul, hétfőtől reggel 6 és este 22 óra között tilos lesz behajtani olyan gépjárművel Budapestre, aminek a környezetvédelmi jelölő kódja 4, vagy annál kisebb (ill. ha nem tartalmaz ilyen jelölést). Kivételt csak az M0-s autóút, ill. Nagykovácsi és Remeteszőlős lakosainak Budakeszi felé a Szépjuhászné útja, Solymár felé a Nagyrét utca jelent.

 A bírság 150 ezer forint.

Ha lehetőséged van rá, saját autó helyett válaszd a tömegközlekedést! Szilárd tüzelés helyett használj gáz- vagy elektromos fűtést. A szmog kétharmada a fa, szén és egyéb anyagok égetéséből származik.

Sajnos a következő napok sem hoznak jelentős javulást, szélcsendes, többfelé ködös, borongós időre készülhetünk. A jelenlegi számítások szerint a jövő hét közepén élénkülhet meg a szél, ami kitisztíthatja majd a levegőt.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!