Ezt is meg kell tanulni. Nem gyerekjáték.

Azt hiszed pofonegyszerű a mosás? Csak beteszed a gépbe, és megnyomsz egy gombot? Hát nem!
A legfontosabb, hogy milyen a mosógéped. Mielőtt használod, olvasd át a használati utasítást. Ott a technikai információkon túl hasznos tanácsokat is kapsz.

Mit mivel moshatok, milyen mosóport és öblítőt válasszak, ezekből mennyit használjak - ezek a leggyakoribb kérdések. Nézzük, mit ronthatunk el legkönnyebben:

 
Ruha mennyiség - minden mosógép leírása tartalmazza, hogy az adott program hány kilogramm ruhával ideális. Ne lépd túl! Inkább kevesebb ruha legyen a gépben.
Mosószer mennyiség - tartsd be a dobozon lévő ajánlott adagolási mértéket, mert különben nem fogja tudni jól kitisztítani a gép, és végül foltosak maradnak a ruhák.
Címke ellenőrzés:  szinte minden ruhába be van varrva egy címke, hogy a ruha hány fokon mosható, bírja-e a centrifugálást illetve gépi szárítást.

A cipzárokat mindig húzd fel, hogy ne karcolják össze a mosógépet, és  ne akadjon bele a többi ruhába.

Óvatosan a fehérítővel - gyengíti a textíliát. Hasznosabb, ha mosás előtt egy nagy lavorba beáztatod a fehér ruhákat, és citromlevet öntesz hozzájuk. 
A gyapjú és a finom ruhaneműket nem ajánlott 40 foknál melegebb vízben mosni, mert kiszöszölődhetnek, és összemehetnek. 
Kifordítás -  ha nem a színén mosod a ruhát, az sokkal kímélőbb. A nyomott mintáknál ez kötelező!

A törölközők esetében soha ne használj öblítőt - ecetet vagy citromlevet tegyél öblítőként.

A kabátokban könnyen összecsomósodhat a mosás során a töltelék. Tégy direkt, erre a célra kialakított mosólabdát, vagy akár 2-3 teniszlabdát a gépbe mosás előtt a ruhák közé, és így nem csomósodik össze a töltelék, hanem egyenletesen oszlik el.

A finom dolgokat - pl melltartó, fürdőruha - kézzel mosd.

Mosás után mindig tisztítsd ki a mosógépet, és addig ne csukd be az ajtót, míg teljesen ki nem szárad, mert penészes lehet.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!