"Ez az én tanácsom 16 évnyi házasságot követő válás után".

„Ha tudatosan eldöntjük, hogy a párunk vágyait és szükségleteit az sajátunk elé helyezzük és egy fordítva is igaz, akkor a házasság sikeres lesz. Abszolút, teljes önzetlenség. Hát nem így van minden egészséges kapcsolatban?”

Ezek az én tanácsaim 16 évnyi házasságot követő válás után – írta Gerald Rogers a közösségi oldalára, amit azóta sok ezren megosztottak. Ha elolvasod, kiderül miért.

'Nyilvánvaló, hogy nem vagyok egy párkapcsolati szakértő.Mégis van valami a válásommal kapcsolatban, ami más perspektívába helyezett bizonyos dolgokat, amiket bárcsak máshogyan tettem volna…Miután elvesztettem a nőt, akit szerettem és a majdnem 16 évnyi házasságunkat, megosztom a tanácsaimat, amiket bárcsak én is megkaphattam volna:

Ne hagyd abba az udvarlást

Ne hagyj fel a randevúkkal. SOHA, DE SOHA ne vedd biztosra, hogy a nő melletted marad. Amikor megkérted a kezét, megígérted, hogy a szívét magadnál őrzöd és szenvedélyesen vigyázol rá. Ez a legfontosabb és legszentebb kincs, amit valaha is rád bíztak. TÉGED VÁLASZTOTT. Soha ne feledd ezt és soha ne tunyulj el a kapcsolatodban.

Vigyázz a saját szívedre

Ahogyan vállaltad, hogy a szíve védelmezője leszel, ugyanúgy a sajátodra is vigyáznod kell. Szeresd magad, fordulj nyitott szívvel a világ felé, de legyen egy hely a szívedben, ahová másnak nem engedsz bebocsátást, csakis a feleségednek. Legyen ez a hely mindig készen a fogadására és ne engedd, hogy bármi vagy bárki más bejusson oda.

Ess szerelmbe újra és újra

Folyamatosan változol. Nem ugyanaz az ember vagy, aki az esküvőd napján voltál, ahogyan 5 év múlva sem leszel ugyanaz, aki most vagy. Minden napod újabb és újabb választások eredménye. NEM KÖTELEZŐ VELED MARADNIA, ha nem figyelsz rá, másnak adhatja a szívét vagy teljesen elzárja tőled és talán soha nem kaphatod vissza újra. Mindig harcolj a szerelméért, ahogyan tetted, amikor először udvaroltál neki.

Mindig lásd meg a párodban a legjobbat

Arra összpontosíts, amit szeretsz benne. Amire koncentrálsz, az fog igazán kifejeződni. Ha arra figyelsz, ami bosszant, azt fogod csak látni, amiért érdemes bosszankodni. Ha arra figyelsz, miért szereted, akkor nem is lesz más választásod, mint szeretni és szeretve lenni. Fókuszálja arra, amiért igazán szereted és kétségkívül a legszerencsésebb embernek fogod érezni magad, amiért ez a nő lehet a feleséged.

Nem a te dolgod, hogy megváltoztasd Őt

Az a dolgod, hogy úgy szeresd, ahogy van, anélkül, hogy elvárnád, hogy bármiben is megváltozzon. Ha pedig idő közben változik, szeresd azt, aki válik belőle, akár úgy változik, ahogy az neked tetszik, akár nem.

Vállalj teljes felelősséget…

… A saját érzéseidért. Nem a feleséged dolga, hogy boldoggá tegyen, ahogy NEM Ő TESZ boldogtalanná sem. Te vagy a felelős a saját boldogságod megtalálásáért, és ezen a boldogságon keresztül leszel képes jó párkapcsolatban és szerelemben élni.

Soha ne hibáztasd a feleséged, ha…

frusztrált vagy miatta vagy mérges vagy rá, mert ez az érzés BELŐLED fakad. Ezek a TE érzéseid és a te felelősséged. Amikor előtörnek ezek az érzések, fordíts időt rá, hogy magadba nézz és megvizsgáld, mi lehet az, ami miatt ezek megoldásra várnak.

Azért vonzódsz ehhez a nőhöz, mert ő az a személy, aki alkalmas rá, hogy előidézze az összes gyerekkori bántalmadat a lehető legfájdalmasabb módon, így meg tudod oldani őket… amikor pedig rendbe teszed magad, nem lesz több ilyen kiváltható érzelem és nem is érted majd, hogyan is lehetett eddig egyáltalán.

Engedd a nőnek, hogy megélje a dolgokat

Ha szomorú vagy zaklatott, nem kell, hogy te oldd meg a dolgot. Amit tenned kell, hogy MELLETTE vagy és biztosítod róla, hogy minden rendben lesz. Tudasd vele, hogy ott vagy neki és hogy fontos számodra és egy olyan pillér vagy az életében, amire mindig támaszkodhat.

A női lélek változó és érzelmes és mint a tenger, hullámzik. Ha mindig erős maradsz és nem ítélkezel fölötte, bízni fog benned és kinyíik feléd a lelke…NE ROHANJ EL, HA MÉRGES. Maradj jelen és biztosítsd, hogy nem hagyod el. Figyelj arra, amit valóban mondani akar a szavak és az érzelmek mögött.

Bolondozz

Ne vedd magad mindig átkozottul komolyan. Nevess! Nevettesd meg! A nevetés mindent könnyebbé tesz.

Tápláld a lelkét minden nap…

Tanuld meg a szeretetnyelvét és úgy bánj vele, hogy érezze, fontos és BECSBEN TARTOTT. Kérd meg, hogy mondja el, mi az a 10 dolog, ami a szeretet kimutatását jelenti számára, jegyezd meg ezeket a dolgokat és cselekedj ezek szerint, hogy királynőnek érezhesse magát melletted.

Légy jelen

Ne csak az idődet add neki, hanem a figyelmedet és a lelkedet is. Tégy meg mindent, amit csak kell, hogy kitisztítsd a tudatodat, így amikor vele vagy teljesen VELE LÉGY. Bánj vele úgy, mint a legértékesebb klienseddel. Hiszen az is.

Hódíts meg szexuálisan…

Érezze magát elragadtatva a férfias jelenlétedtől, kápráztasd el az erőddel és azzal, hogy átadod magad lelke legmélyebb részeinek. Engedd, hogy feloldódjon finom nőiességében és tudni fogja, hogy teljes mértékben bízhat benned.

Ne légy idióta

De ne is félj, hogy néha azzá leszel. Hibázol néha, ahogy ő is. Próbálj meg nem túl nagy hibákat elkövetni és tanulj azokból, amelyeket elkövettél. Nem kell, hogy tökéletes légy, csak próbálj meg nem túl hülye lenni.

Adj neki teret

A nők nagy erőssége az adás, odaadás és időnként szükségük van rá, hogy emlékeztessük, nekik is  kijár az idő, hogy magukat kényeztessék. Néha szüksége van rá, hogy elrepüljön az ágadról és megtalálja azt, ami a lelkét táplálja. Ha megadod neki a lehetőséget, új dallal száll majd vissza. (Oké, kicsit kötőire vettem a figurát. A lényeg az, hogy mondd el neki, hogy szánjon magára időt, KÜLÖNÖSEN, ha gyerekeitek is vannak. Kell neki a tér, hogy megtalálja magát és felfrissülhessen, miután téged, a gyerekeket és a világot is szolgálja.'

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!