Gépi mosáshoz is tökéletes, de áztatásra is ezt használd.

Egyre többen érdeklődnek a vegyszer nélküli mosás iránt. Ennek a legfőbb okai a környezetszennyezés túlzó mértéke és az egyre több allergiás megbetegedés. A legjobb módja a környezetkímélő és hatékony mosásnak pedig az, ha mosószódával tisztítjuk a ruháinkat. Alkalmazzuk ezt a szert akkor is, ha kézzel, illetve, ha géppel mosunk. Emellett a mosószódaként ismert nátrium-karbonát a mosogatásra és az általános tisztításra is kiválóan alkalmas.

Adagolás

Három evőkanálnyi mosószódát egy liter vízben fel kell oldani, ezáltal egy olyan oldatot, koncentrátumot kapunk, amivel még a legzsírosabb felületeket is megtisztíthatjuk. Az erősen szennyezett textileket, szöveteket, szivacsokat és törlőruhákat is beáztathatjuk ebbe az oldatba, hogy megkönnyítsük magát a mosási folyamatot.

A hagyományos mosás során a szokásos mosóporadag felét bátran helyettesítsük mosószódával és így csodásan tiszta ruhákat kaphatunk.

Ha fehér ruhákat szeretnénk mosni, akkor elegendő csak mosószódát használni és a textíliák újra hófehérek lesznek. Ezenkívül a mosószóda természetes vízlágyítóként is működik, ha kis mennyiségben a mosóporhoz adagoljuk. A legjobb hatást akkor érjük el, ha langyos vízben feloldva, közvetlenül a ruhákra öntjük!
Ezzel a természetes szódával mosogathatunk is, egy evőkanál mosószóda öt liter vízben való feloldásával előállíthatjuk az edényeknek megfelelő erősségű koncentrátumot.
A mosószóda nemcsak tisztításra, hanem tisztálkodásra is kiválóan alkalmas. Kéz-és hajmosás során kis mennyiséget oldjunk fel öt liter vízben. Az elkészített nátrium karbonát oldata nem habzik, mégis hatékonyan tisztítja meg a bőrt; kellemes, tiszta illatot hagyva maga után.
Mosogatáskor 5 liter forró vízben oldjunk fel egy evőkanál mosószódát. Az oldat eltávolítja az edényekről a zsiradékot, az égett foltokat. Az üvegedényeket elmosás után ecetes vízzel ajánlatos leöblíteni, különben foltosan száradnak. Figyelem! Alumínium edényeket ne mossunk vele!

Miért használjunk mosószódát?

Lágyítja a vizet:
Ezáltal a mosópor valóban hatékonyan tisztít (köztudott, hogy a kemény vízben nehezen oldódik a mosópor.

Tisztít:
Erősen szennyezett ruhák mosására kiválóan alkalmas, általános tisztítónak is használható.

Zsíroldó:
Nem csak a mindennapi szennyeződéseket, hanem a makacs zsírfoltokat is eltüntethetjük a textíliákról és a konyhai felületekről egyaránt.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!