ITT VAN A HIVATALOS TÁJÉKOZTATÓ!

A családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás, a gyermeknevelési támogatás, a fogyatékossági támogatás és a vakok személyi járadéka minden hónap első munkanapján kerül kiutalásra!

Most ez május elsején lenne, de mivel munkaszüneti nap lesz, ezért az utalásot csak május 2-án kezdik meg! A bankszámláknál a jóváírás az utalási napot követő 1-2 nap múlva megtörténik, a postai kifizetéseknél pedig 4-6 nap múlva kapják meg az ellátást. Az utalás időpontja nem egyezik meg a számlán történő jóváírással.

A KÖVETKEZŐ UTALÁS IDŐPONTJA : 2017. május 2.

A SZÁMLÁN LESZ A PÉNZ: 2017. május 2. vagy 2017. május 3. (számlavezető banktól függően!)

POSTAI KÉZBESÍTÉS ESETÉN: 2017. május 6-10.

A családi pótlék folyósítása ezekben az esetekben szünetel:

a) az ügyfél távolléte alatt, ha az ügyfél 3 hónapot meghaladó időtartamra olyan államba távozik, amely nem az EU tagállama, nem EGT-tagállam, vagy nem olyan állam, amelynek állampolgára azonos jogállást élvez az Európai Közösség és tagállamai vagy az EGT-megállapodásban részes állam állampolgárával.

b) az egyéb ellátás folyósításának időtartama alatt, ha a külszolgálatot vagy külföldi szolgálatot teljesítő személy részére a Cst. alapján ellátásra jogosító gyermekre tekintettel jogszabály alapján egyéb ellátást folyósítanak.
Szüneteltetni kell a családi pótlék folyósítását, amennyiben a 18. életévet betöltött személynek rendszeres jövedelme van. Rendszeres jövedelemnek kell tekinteni a legalább három egymást követő hónapban keletkezett jövedelmet. A folyósítást a negyedik hónaptól kezdődően kell szüneteltetni.

A gyámhatóság kérheti a családi pótlék folyósításának felfüggesztését, ha a gyermek igazolatlanul hiányzik az óvodából. Ehhez már 5 nap óvodai hiányzás is elég. Indokolt esetben már ekkor felfüggeszthetik a folyósítást, de 20 nap után biztosan megszüntetik a folyósítást.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!