A vodkát mindenki ismeri, de azt már kevesen tudják, hogy mi mindenre jó még azonkívül, hogy megisszuk.

Érdemes otthon tartani mindig egy kis üveg vodkát, hiszen soha nem tudhatjuk, hogy mikor fog majd jól.

1. Spricceld be egy kevés vodkával a cipőd belsejét, ez majd elpusztítja a baktériumokat, és elűzi a kellemetlen szagokat.
Hirdetés    

2. Egy rész vodkát keverj el két rész vízzel, öntsd egy szórófejes flakonban, majd spricceld be vele azokat a ruháidat, amelyek már rég a szekrényben állnak. Meglátod, a kellemetlen, állott szag pillanatok alatt el fog tűnni.

3. Ha megcsípett, vagy megszúrt valami, akkor a viszketést, bőrirritációt könnyen enyhítheted, ha bekened egy kevés vodkával.

4. A fájós fogadra tégy egy darab vodkába mártott vattadarabot, és így pillanatok alatt meg tudsz szabadulni a kellemetlen érzéstől.

5. Ha bespricceled a bőröd vodkával, akkor a nyári estéken nyugodtan mehetsz a vízpart közelébe, mert távol tartod a szúnyogokat magadtól.

6. Vodkába cseppents egy pár csepp levendula illóolajat, edzés után masszírozd be vele az izmaid, és akkor nem kell attól tartanod, hogy izomlázad lesz.

7. A vágott virág vizéhez adagolj pár csepp vodkát, és sokkal tovább fog tartani, nem hervad el olyan hamar.

8. Folteltávolítóként is tökéletesen működik a vodka. Dörzsöld át vele a friss foltot, hagyd állni 15 percet, majd mosd ki a megszokott módon.

9. Spriccelj be vodkával egy mikroszálas törlőkendőt, és töröld át vele a szemüveglencsét. Minden szennyeződéstől meg tudsz így szabadulni.

10. A körömvágó ollót és egyéb manikűrös, pedikűrös eszközöket megtisztíthatod, lefertőtlenítheted egy kevés vodkával.

11. Minden borotválkozás után töröld át a borotválkozó gépet, vagy a borotva pengéit egy kevés vodkával. Fertőtlenít, és megvéd a rozsdásodástól.

12. A vodka összehúzza a pórusokat, éppen ezért egy héten egyszer nyugodtan használhatod arclemosóként. Egy teáskanál vodkát keverj el egy csésze zöldteában, és ezzel mosd le az arcod.

13. 3 centiliter vodkát keverj a samponodhoz, rázd jól össze, majd így moss hajat. A hajad sokkal dúsabb, és élettel telibb lesz a vodka hatására.

14. Ha a tészta masszájához gyúrás közben 5-6 csepp vodkát keversz, akkor sokkal könnyebben kezelhetővé válik a tészta.

15. Az ezüst ékszereidet könnyen megtisztíthatod egy kevés vodka segítéségével. Áztasd vodkába őket, hagyd állni néhány percig, majd dörzsöld át, és mosd le bő vízzel

16. Egy kevés vodkát keverj el néhány csepp mosogatószerrel, egy kevés vízzel, öntsd egy szórófejes flakonba, és ezzel spricceld be a gyomokat a kertben.

17. A krómozott felületek sokkal fényesebbek, tisztábbak lesznek, ha egy kevés vodkával törlöd át őket.

18. Spricceld be a penészes részt vodkával, hagyd 10 percet állni, majd töröld le egy nedves ronggyal. Látni fogod, hogy utána semmi penész nem marad a falon.

19. Ha dohányzol, egy kevés vodkával spricceld be a ruháidat, és akkor könnyen megszabadulhatsz az állott cigarettaszagtól.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!