Olaj és gyöngy - ebből pazarul meg tud élni egy kis ország.

Ha meghallod ezt a szót: Bahrein, vajon mi jut eszedbe? Sokaknak semmi. A jól tájékozottak tudják, hogy kis szigetország a Perzsa-öbölben. A Kelet és Nyugat közti stratégiai helyzete, termékeny földje, édesvize és a gyöngyhalászat gazdaggá tette az országot. A gyöngyhalászat volt a gazdaság fő ága egészen a 20. század elejéig, amikor feltalálták a tenyésztett gyöngyöt, és kőolajat fedeztek fel itt az 1930-as években.

Frei Tamás riportja rávilágított egy, a miénktől nagyon eltérő világ jellegzetességeire. Mára persze sokat változott a helyzet Bahrein-ben is, de a film így is nagyon érdekes.

Bahrein a közelmúltban azzal került a hírekbe, hogy több mesterséges szigetet tervez építeni rövid tengerpartja mellé. A Durrat al-Bahrein nem más, mint egy lakópark a tengeren.

A 2004-ben indult beruházás 6 milliárd dollárba került, és 21 négyzetkilométerrel növelte meg Bahrein területét. A hat atoll- és öt halformájú sziget mindegyikén villák állnak. Azok mindegyike saját partszakasszal bír; a telkek döntő részét a hullámtörő szerepét betöltő kövek szegélyezik, míg egy részük a nyílt víz erejétől védett, homokos partszakasz.

A jobb adottságú villák ára közelít az egymillió euróhoz.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!