Garantáljuk, hogy meg fog lepődni!

A csapból is az folyik, hogy egészséges életmód, életmód váltás, ne fogyasszunk alkoholt és ne dohányozzunk. Nem nem, sajnos nem fogunk kardoskodni a mellett, hogy igen is dohányozzon, és nem is szeretnénk a dohányzás káros hatásait lebecsülni, mert tény, hogy rengeteg van.
Viszont ha részeire bontjuk a dohányzás által kiváltott folyamatokat akkor azt vehetjük észre, hogy kis mennyiségben a nikotinnak vannak előnyös hatásai is.

A dohányban, kakaóban valamint a paradicsomban is megtalálható nikotin élénkítőszerként viselkedik, és fokozza a szervezet adrenalintermelését – részben emiatt is addiktív. A londoni King’s College Pszichiátriai Intézetének rágcsálókon végzett kísérletei szerint a nikotin beindíthatja az agy egyes részeinek működését, ezzel segítve az összpontosítást és a gyors a válaszadást.

Ezek mellett segíthet, gyógyíthatatlan betegségek tüneteinek enyhítésére, a folyamatok lassítására mint Parkinson, Alzheimer-kór. Az emésztőrendszerre is jó hatást gyakorol segít az emésztőrendszeri gyulladások csillapításában valamint a nikotin zsírégető hatása miatt segíthet a fogyásban.
Fokozza a memória működését e mellett a növeli a dopamin termelődését és enyhíti olyan pszichés betegség jeleit mint a skizofrénia. Ezeken felül nem utolsó sorban az ízületi bántalak kialakulásának megelőzésben is segítségünkre lehet.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!