Minden nagymama igyekszik kitenni a lelkét is az unokáiért, viszont vannak olyanok, akiknek ez az átlagtól sokkal jobban sikerül. Köztük vagy?

Bak - Talán ezt le se szabadna írni, de a Bak jegy szülöttei jobban szerepelnek nagymamaként, mint anyaként. Szülőként túl nagy elvárásokat támasztanak a gyerekekkel szemben, egy kicsit szeretnék is megmutatni a nagyvilágnak, milyen remek szülők, ez viszont a legtöbb esetben fordítva sül el. Nagymamaként azonban elengedik az elvárásokat, illetve az elvárások enyhébb formában, mint régen, maradnak, de nem az unokákkal szemben, hanem a saját gyerekkel szemben maradnak meg.

Kos - Amíg a saját gyerekkel szemben türelmetlenek, ha az unokáról van szó, nincs az a helyzet, amit ne viselnénekk birkatürelemmel. Egy Kos nagymamának az unokák szó szerint a fejére nőnek, de nem bánja. Nagymamaként tudja csak igazán értékelni azt az időt, amit a gyerekkel tölthet.

Mérleg - Igazságos, mindig mosolyog és sose mond nemet. Néha persze kellene határokat húzni, de már nem érdekli annyira az egyensúly, mint anyaként. Ha az unokákról van szó, hagyja elbillenni a mérleg nyelvét a kicsik javára. Csak és kizárólag az unokák kedve, kívánságai és jóléte számít.

Oroszlán - Nagyszülőként remek érzéke van ahhoz, hogyan tanítsa meg a gyereknek az élet nehézségeit. Racionális világlátása sok bölcsességgel áldja meg, amit a kicsiknek nagyon jól át tud adni. 

 
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!