Ha te sem érted, miért vásárolják fel az emberek a rengeteg WC papírt, itt a válasz.

Ágoston László Facebook oldalán bukkantunk rá a sokakat foglalkoztató kérdés megoldására.

'Napok óta kutatom, hogy vajon miért vásárolják fel az emberek a vécépapírt. Érdekes válaszra találtam.

Dr. Steven Taylor (A világjárványok pszichológiája című könyv szerzője) szerint járvány esetén természetes, zsigeri reakciónk, hogy megnő bennünk az undor érzése.

Az emberek több mindentől éreznek undort, és ez a túlélésünk záloga is. Például nem fogjuk meg a kapaszkodót a metrón, és ha arra gondolunk, mi lehet rajta, undor fog el minket. Ez tart távol sok veszélyes helyzettől.

És mi az, ami a hétköznapokban a 'leggusztustalanabb' anyag, amivel találkozni szoktunk? A széklet. Mi segít 'megküzdeni' vele? A vécépapír.

Tehát a járványok idején érzett megnövekedett undort próbáljuk tudattalanul kezelni.

Másrészt pedig amint az emberek elkezdik felvásárolni valamelyik terméket, a többiek utánozni kezdik a trend elindítóit.

Félnek, hogy lemaradnak valamiről, félnek, hogy nekik nem jut (bármi is az) és jó túlélési stratégiának érzik együtt haladni a tömeggel.

Arról nem beszélve, (ezt már én teszem hozzá) hogy minden videó és poszt, ami a vécépapír felhalmozásán nevet, reklámozza a vécépapírt. Mert azért csak belénk kerül a gondolat, hogy a vécépapír 'értékes', 'különleges', 'szükséges' és 'ritka', hiszen embertársaink így kezelik a médiában megjelenő képeken.

Próbálunk felkészültek lenni, mert úgy érezzük, nincsen elég eszköz a kezünkben. Az ellenség láthatatlan és kiszámíthatatlan.

Menedéket keresünk a tisztaság szimbólumában, az undort legyőző mózesi rézkígyóban, amire elég volt csak feltekinteni, hogy meggyógyuljon izrael népe a pusztában (ezért a rézkígyó a gyógyszertárak jelképe).

Ha nem tudtad volna, most láthatod: ennyire erősek az életünkben a szimbólumok.'

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!