A színész-énekesnő bár a Grace című klasszikussal vált közismertté, valójában négy Grammy-díj és 15 darab top tízes kislemez boldog tulajdonosa is volt. Mi több, ő volt az egyetlen nem amerikai születésű előadóművész, aki elnyerte a Country Music Association - Év énekesnője díját, ami hosszú barátságot eredményezett a countryzene legendájával, Dolly Partonnal.

A két nő barátsága az 1970-es évekig nyúlik vissza, nagyjából addig, amikor Newton-John 'Let Me Be There' című dala sláger lett. Dolly első emléke Oliviáról is erre az időszakra tehető, és attól a pillanattól kezdve a rajongója volt. Newton-John pedig előszeretettel énekelte Parton 'Jolene' című slágerét azóta, hogy 1976-ban felvette annak egy változatát a 'Come On Over' című nagylemezére.

Összekötötte őket a zene iránti szeretet, de a barátságuk ennél sokkal mélyebbre hatoló volt. 'Mindig ott volt mellettem, és amit a karrierem elején tett értem Nashville-ben, azt soha nem fogom elfelejteni' - nyilatkozta Olivia egy 2021-ben adott interjújában, amiben arról is említést tett, hogy mindig is szeretett volna Partonnal közösen énekelni. Mindezek ellenére, a két énekesnő csak jóval később vett fel közös duettet.

Végül teljesült Olivia kívánsága, és nem is olyan régen, röviddel a halála előtt megszületett a 'Jolene' legújabb változata, Dolly Partonnal közösen.

A felvétel Newton-John utolsó nagylemezének ékköve, melynek címe 'Just The Two of Us', 17 dalt tartalmaz, és 2023. május 5-én jelenik meg.

 

Dolly kedves emlékeket őriz a néhai kollégájával és barátjával való közös munkáról. 'Olivia, olyan űrt hagytál hátra, amit soha senki más nem fog betölteni' - vallotta Parton.

Olivia Newton-John utolsó felvétele egy duett a régi barátjával, Dolly Partonnal, gyönyörű tisztelgés a barátságuk előtt, és egy értékes darabja Newton-John örökségének.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!