Az biztos, hogy a shoppingolásnak egy időre vége.

A pénteki kormányrendelet nem közvetlenül a boltokról, hanem az emberek mozgásáról, vásárlásáról rendelkezik, ez azonban nyilván kihat arra is, milyen típusú üzleteket szabad vagy érdemes nyitva tartani. A szöveg szerint az élelmiszerboltokba, drogériákban, gyógyszertárakba, trafikokba természetesen lehet menni, de ezen túlmenően nem tiltják meg 

a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység, valamint az ezek elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletben (különösen a műszaki cikket, az építőanyagot és eszközöket árusító üzletben) történő vásárlást sem.

Ebből levezethető, hogy a barkácsboltok, kertészeti árudák, műszaki boltok is kinyithatnak szombattól. Az azonban már nem evidens, hogy mi van például a ruhaboltokkal, optikákkal, lakberendezési boltokkal és egyéb, tipikusan bevásárlóközpontokban található üzletekkel.

A Zara szombattól az összes üzletét bezárja. Mivel a láncolat egy nagyobb, több márkát tulajdonló cégcsoport, az Inditex része, valószínűleg ugyanez igaz a többi boltjukra, így a Bershkára, Pull and Bearre és a Stradivariusra is.
A H&M-nél péntek délután tájékoztatták a dolgozókat, hogy szombattól ők sem lesznek nyitva.

A C&A már 4 nappal ezelőtt kitett a honlapjára egy közleményt, miszerint bezárják 1300 boltjukat, és az online vásárlást ajánlják.

A Decathlon is pénteken közölte: minden magyarországi boltra lakat kerül egy időre a dolgozók és a vásárlók védelmében. 

A bútor- és lakberendezési boltok határesetnek tűnnek, mert éppenséggel árulnak munkavégzéshez kapcsolódó cikkeket, ettől függetlenül az IKEA például már korábban bezárt magától.

Az RS Bútor jelezte, hogy ők nyitva lesznek szombattól is, mivel sok munkavégzéshez szükséges bútor kapható náluk.

A JYSK ügyfélszolgálata is azt közölte, hogy nyitva maradnak a korábbi szigorított nyitvatartási rendnek megfelelően (délután 3-ig). Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!