Ennyit a fürdők megnyitásáról...

A Facebookon írta meg valaki a személyes tapasztalatait:

'Több, mint két hónapja várom, hogy kinyisson végre a Palatinus és mehessek úszni. Most szombaton nyit végre. Csodálatos! Vagy mégsem?
- Online kell jegyet venni, így ha eléri a ' maximális létszám'-ot a rendszer már nem ad az adott napra jegyet.
- 3 órás jegy nincs.... semmi gond, így csak 10 ezer lesz a heti 3 úszásom..., de az összeg hamar túlléphető, ha hétvégén is mennék.
- 24 órával előtte lehet csak módosítani a napon, ügyfélkapun keresztül.
- a honlapon felhívják a figyelmünket, ha lehet gyalog vagy biciklivel menjünk és ne a buszt vegyük igénybe.
- a vízben majd távolságot kell tartani egymástól 4 nm-en 1 ember
- a medencékben is lesz egy maximális létszám....( majd akkor gondolom sorbanállok, és ha már túl sokat úsztam rámszólnak a hangosbemondón keresztül, hogy a rózsaszín úszósapkásnak lejárt az úszási ideje, hagyja el a medencét?!)
- nem működik a belső rész, a szauna, a gőz, a hullámzás és az élmény elemek.
Erre rákérdeztem telefonon, hogy akkor ez az ' élmény elemek' mit is takar, és akkor melyik medence lesz egyáltalán nyitva?
Azt válaszolták, hogy a kinti medencék mind nyitva lesznek csak a vízsugár masszázs, a sodrás a medencékben és a hullámzás nem lesz.... Ennek is van ám értelme, ha odaállok a vízsugárhoz akkor MI IS TÖRTÉNIK???
És remélem a vizet nem fogják agyonklórozni, (kedves Szeszil néni ajánlotta, hogy a felső határértékhez közelítsenek) annyi emberség legyen bennük, hogy most nincs fülészeti rendelés.

Szóval nekem a maszk mellett ez most a másik nagy problémám ...és nem értem, hogy meddig mehetnek még el a hülyének nézésben?!'

Hivatalos tájékoztatás:

Öt budapesti strandfürdőt megnyitnak május 30-án, a hatodikat pedig június 15-én - jelentette be Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. A Palatinus, a Paskál, a Római, a Csillaghegyi és a Pesterzsébeti strand várja a vendégeket, június 15-től pedig a Pünkösdfürdői is. A zárt fürdőket a jelenleg érvényes szabályozás szerint még nem nyithatják meg.

A strandokon szigorú biztonsági intézkedéseket vezetnek be - hangsúlyozta a vezérigazgató. Kiemelte ugyanakkor: jelentősen csökkenti a strandok befogadóképességét, hogy a látogatóknak személyenként 16 négyzetmétert, a medencékben pedig 4 négyzetméternyi vízfelületet kell biztosítani.

Megkezdték az egyeztetést a Nemzeti Népegészségügyi Központtal, hogy ezt a szabályozást vizsgálják felül az életszerűbb megoldások alkalmazása érdekében - jelezte Szűts Ildikó. Jegyet venni csak online lehet a cég megújult honlapján, legalábbis a nyitás utáni első időszakban, az online vásárlás lehetővé teszi a vendégek számának nyomon követését is - mondta.

Új szabály, hogy papucs nélkül senki nem mehet be a strandokra. A sorban állóknak másfél méteres távolságot kell tartaniuk egymástól, ezt a tervek szerint felfestett piktogramok is segítik majd. Betegen nem lehet a strandfürdőket látogatni, de lázmérés a bejáratnál nem lesz. 

A nyitás után a korábbinál több takarító dolgozik majd a létesítményekben. A medencék vizét óránként ellenőrzik, a korlátokat félóránként fertőtlenítik, és óránként takarítják a zuhanyzókat, mellékhelyiségeket. Minden bejárathoz és a mosdókban kézfertőtlenítőt tesznek ki. Az öltözőket lehet használni, de a másfél méteres távolságot ott is tartani kell.

A strandfürdők reggel 9 és este 7 óra között lesznek nyitva, de a vendégforgalomtól függően a vezérigazgató akár a korábbi nyitást és a későbbi zárást is elképzelhetőnek tartja.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!