Nem nehéz betartani!

Rosemary Conley, az Egyesült Királyság egyik legkiemelkedőbb és legelismertebb táplálkozási szakértőjének módszerével sikerülhet akár jelentősebb súlyfeleslegtől is megszabadulnod.

A telített zsírokban szegény, alacsony glikémiás indexű ételeket tartalmazó, kiegyensúlyozott étrend segítségével átprogramozhatod az anyagcserédet, ami kellő testmozgással kiegészítve egyenes utat jelent a hosszan tartó karcsúság felé. Egy hét alatt 1,5 kilótól is megszabadulhatsz, vagyis egy hónap alatt akár 6 kilónak is búcsút inthetsz.

Ügyelj a szénhidrátokra!

A diéta alacsony glikémiás indexű ételek fogyasztására épül. A glikémiás index voltaképpen nem más, mint az a számérték, amely megmutatja, hogy az élelmiszerekből nyert szénhidrát milyen ütemben szívódik fel a szervezetben. 

A kúra hatékonyságának szempontjából az a jó, ha minél alacsonyabb ez az érték. Az alacsony glikémiás indexű táplálékok ugyanis – közéjük tartoznak a teljes kiőrlésű gabonák, a zöldségek – olyan szénhidrátokat tartalmaznak, amelyek lassan szívódnak fel a testedben, így hosszabb időre biztosítják a tartós telítettségérzést, valamint nem okoznak vércukorszint-ingadozást.

Ezáltal könnyebben elkerülheted a hirtelen fellépő éhségérzetet, a gyakori nassolást, a megfelelő vércukorszint révén pedig tested is kevesebb zsírt raktároz el.

Utóbbi hatást a gyorsabb anyagcsere-működés is fokozza, aminek köszönhetően a már lerakódott zsírszövet is hamarabb lazul fel, illetve bomlik le. Ezen alacsony zsír- és kalóriatartalmú élelmiszerek fogyasztásával továbbá megelőzheted a szív- és érrendszeri betegségeket, valamint a diabétesz kialakulását.

Egyes táplálékok glikémiás indexei

  • 70-100: fehér lisztből készült kenyér, főtt fehér rizs, maltóz, glükóz, krumplipüré, tejberizs, kalácsok, pizza, cukorka, tejcsokoládé, fehér lisztből készült tésztafélék.
  • 55-69: félbarna kenyér, banán, kukorica, héjában főtt krumpli, barna rizs, gyümölcslevek.
  • 55 alatt: teljes kiőrlésű lisztből készült tésztafélék és pékáruk, a zöldségek többsége, hüvelyesek, 70%-nál magasabb kakaótartalmú étcsokoládé, zabpehely, olajos magvak.
  • Így kövesd a diétát!

    • Étrended elsősorban teljes kiőrlésű gabonából, zöldségekből, hüvelyesekből és zsírszegény tejtermékekből álljon.
    • Az étrend csupán a telített, állati eredetű zsírok fogyasztását korlátozza, telítetlen zsírsavakat bátran fogyaszthatsz. Ilyenek a hidegen sajtolt növényi olajok, például a tökmag- vagy az olívaolaj. A salátákhoz is adhatsz egy-két evőkanál olívaolajat.
    • Törekedj az alacsony glikémiás indexű élelmiszerek fogyasztására, a közepes sávba tartozókat csak mértékkel vedd magadhoz, a magas glikémiás indexszel rendelkezőket pedig egyáltalán ne.
    • Kerüld a cukros ételeket és édességeket, a mesterséges élelmiszereket, a gyorsételeket és a finomított, erősen feldolgozott termékeket.
    • A diéta ideje alatt fogyassz el mindennap 2-2,5 liter szénsavmentes ásványvizet.
    • Ha az étkezések között rád törne az éhség, csillapítsd nyers zöldséggel.

    Mintaétrendet itt találsz: https://www.rosemaryconley.com/our-diet-plan

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!