"Jelenlegi számítások alapján abnormális lesz a levegő hőmérséklete..."

Kutatók szerint abnormálisan meleg lesz a következő négy évben.

Az elmúlt években megszaporodtak a hosszú hetekig tartó, szinte elviselhetetlen meleget hozó nyári hűhullámok. Most kiderült, a következő négy évben még biztosan számíthatunk ilyenekre.

Van egy új rendszerünk arra, hogy megjósoljuk a várható átlaghőmérsékletet, és úgy tűnik, a következő néhány év melegebb lesz, mint vártuk. Jelenlegi számítások alapján abnormális lesz a levegő hőmérséklete 2022-ig. Melegebb, mint amire egyébként is számítanánk a globális felmelegedés miatt. Ez a jelenség előidézhet durva trópusi jellegű viharokat is.

- nyilatkozta Dr. Florian Sevellec-t, a Southamptoni Egyetem kutatóját faggatta arról, mi vár ránk 2022-ig.

A globális felmelegedés okozza az egyre nagyobb hőséget – mondta Juhász Árpád geológus vasárnap az M1 csatornán az MTI szerint. Juhász Árpád szerint az egész világon ki kell alakítani az alkalmazkodást az egyre nagyobb meleghez, például a mezőgazdaságban az extrém hőséget elviselő növényeket kell termeszteni.

A geológus szerint ha az emberiség nem változtat a szokásain, számítania kell a további fokozatos felmelegedésre. Ennek pusztító hatását egyelőre nehéz felmérni, mert nehezen modellezhető, hogy a változások milyen sorrendben mennek majd végbe.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!