Az elektromágneses mező kifejezetten káros hatással van a szervezetre!

  A telefon a mai kor társadalmának elengedhetetlen élettartozéka. Sokan egyetlen lépést sem tudnak tenni mobil nélkül, szó szerint magukkal cipelik mindenhová. Az első, és legkézenfekvőbb tárolóhelye a zsebünk. Legtöbben főleg a nadrágzsebben tartják. Szakemberek szerint igencsak egészségtelen, és számos betegség okozója lehet, a készülék nagyon rossza hatással van az idegrendszer működésére.

 

Képtalálat a következőre: „mobile in pocket”

A „League of Nation’s Health” orosz szervezet elnöke, Nikolai Kononov szerint a telefon, mind az idegrendszer, mind pedig endokrin és reproduktív rendszer működést befolyásolja.

Az elektromágneses mező olyan káros hatással van a szervezetre, hogy akár leukémiát, rákot és különböző hormonális rendellenségeket is okozhat. A legveszélyeztetettebbek a gyerekek és a terhes nők, éppen ezért a kismamáknak várandóságuk ideje alatt ajánlatos minimálisra csökkenteniük a telefonhasználatot.

„Fontos lenne a telefonok ész- és szükségszerű használata, hiszen a lakosság csaknem hetven százaléka veszélyeztetett helyzetben él. A sugárzás nagyon káros az emberi szervezetre, azonban még a kutatások nem mutattak ki egyértelmű eredményeket azzal kapcsolatban, hogy mely területeket érinti leginkább” – mondta Nikolai Kononov.

A szakértők szerint sokkal veszélyesebb, ha öt egyperces beszélgetést folytatunk egymás után, mintha egyszer beszélnénk öt percig. Ajánlatos a hívások között legalább 15 perc szünetet beiktatni.

Fontos, hogy minél távolabb legyen a testünktől, fejünktől a készülék, használjuk kihangosítva, hands free-vel. Ne tartsuk soha zsebben, inkább tegyük a táskába, hogy ne érintkezzen közvetlenül a testfelülettel.

Forrás: twice.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!