Ha te sem szereted a piszkos lakást, akkor jól tudod, milyen nehéz néha a takarítás. Most olyan trükköket mutatunk, amelyek megkönnyítik majd a te életed is!

 

Pedig teljesen más lenne a véleményük, ha ismernének néhány olyan trükköt, ami nem csak könnyebbé, hanem gyorsabbá is teszi a takarítást. Ezeket áruljuk most el!

1. CSEMPÉK FUGÁI

A csempék fugái egy idő után piszkossá válnak, de szerencsére van erre is megoldás! Keverjünk össze szódabikarbónát ecettel és dörzsöljük át ezzel a fugákat.10-takaritási-trükk

2. ABLAKOK

Nincs szükségünk a drága ablaktisztítókra, van ennél olcsóbb módszer is! 1 rész ammóniát keverjünk össze 10 rész vízzel és ezzel permetezzük be az ablakokat, majd töröljük tisztára őket.

3. PADLÓK

A padlókkal is igazi csodákat művelhetünk, ha 1/4 csésze ecetet összekeverünk 1 liter vízzel és ezzel mosunk fel.

4. VÍZKŐ A MOSÓGÉPBEN

A mosógépek egyik legnagyobb gyilkosa a vízkő, de erre is van aranyat érő praktika! Öntsünk 80 gramm citromsót a mosógépbe és 80 fokon mossuk át a gépet.

5. TÜKRÖK

Nem csak tisztává, de ragyogóan csillogóvá varázsolhatjuk a tükröket, ha kevés alkohollal áttörölgetjük őket.

6. VÁGÓDESZKA

A vágódeszka is lehet foltos a rendszeres használat által, de ha citromlevet öntünk rá, majd sóval átdörzsöljük ismét eredeti állapotukban használhatjuk őket.

7. SZŐNYEGEK

Nem kell napokig száradni hagyni a fáradtságos munkával kitisztított szőnyegeket és még tisztítóba sem kell vinni őket sok pénzért! Szórjunk rájuk egy kevés szódabikarbónát vagy keményítőt, hagyjuk hatni 1 órán át, majd alaposan porszívózzuk ki. Az illatuk friss lesz!

8. HŰTŐSZEKRÉNY

A kellemetlen szagok elűzése érdekében csodákra képes, ha egy félbe vágott citromot teszünk a hűtőszekrény ajtajára. Magába szívja a szagokat és friss illatot áraszt.

9. PENÉSZES CSEMPE

A fürdőszoba csempéi bizony hajlamosak a penészesedésre, de ha egyenlő arányban összekeverünk szódabikarbónát citromlével és átkeféljük ezzel a csempéket, a penésznek annyi!

10. SÜTŐ

A sütő ajtaját is megviseli a rendszeres igénybe vétel, de ha egy csésze szódabikarbónát összekeverünk annyi meleg vízzel, hogy krémszerű pasztát kapjunk, megoldódik a problémánk. Csak dörzsöljük át vele a sütő ajtaját, hagyjuk hatni 15 percig, majd tisztítsuk meg!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!