Észre sem veszed, és hullani vagy töredezni kezd!

Ha számodra is fontos a hajad egészsége, szépségének megőrzése, akkor a következő összeállításnak örülni fogsz, hiszen 5 olyan, káros éjszakai szokásról lesz szó, amit érdemes elkerülni azért, hogy ne sérüljön a hajad.

1. Ne aludj vizes hajjal

Azért nem ajánlott, sőt tilos éjszaka vizes hajjal lefeküdni, mert ilyen állapotban a haj rendkívül sérülékeny, és könnyen megtörik, miközben az ágyneműhöz tapad. Ezért például nem szabad erősen megdörzsölni a vizes hajat a törölközővel, mert ha így szárad meg, könnyen roncsolódik.

2. Ha rosszul fésülködsz, vagy egyáltalán nem fésülködsz

Nem szabad a vizes hajat megfésülni, mert azzal is sok kárt okozol a hajszálaknak, főként a végeknek. Este, mikor száraz a hajad, akkor kell megfésülködnöd, mert ilyenkor serkented a természetes olajok termelődését a fejbőrön, amelyek így védik, ápolják a hajat, és ezt követően még jobban is fogsz aludni.

3. A nem megfelelő párnahuzat is árthat

A gyapotból készült párnahuzatok azért nem jók, mert roncsolják a hajszálakat, helyettük inkább szaténból, illetve selyemből készült anyagokat érdemes a párnákra húzni, mert azokon a haj lecsúszik, és nem akad fel, összegubancolódva.

4. Vigyázz, hogy mivel kötöd be a hajad

Ha valamilyen fém csattal tűzöd össze éjszakára a hajad, akkor az nagyon ártalmas tud lenni, mivel az éjszakai mozgolódás miatt a fém csat kitépi a hajszálakat, főként ha lófarokba, vagy kontyba kötöd a hajadat. Inkább valami természetes, textil anyaggal fogd össze a hajad, ami nem tesz kárt benne.

5. A hajápolás nagyon fontos

Ha szeretnél szép hajad, akkor nem elég egyszerűen csak megmosnod samponnal hetente a tincseidet. Használj a hajtípusodnak megfelelő balzsamokat, kondicionáló szereket, amelyek védik és hidratálják a hajkoronádat, főként az éjszaka során.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!