A saját biztonságod érdekében tartsd magadnál.

Ha valamiért el kell menned otthonról, jobb, ha felkészült vagy, és a legfontosabb dolgok ott lapulnak a táskádban. Az irataidon és pénzeden túl az alábbiakat mindig tedd bele a koronavírus idején!

Saját szatyor
Hogy csökkentsd a koronavírus fertőzésének esélyét, a legjobb, amit tehetsz, ha nem használod a bolti kosarat és kocsit olyankor, amikor kevesebb holmit vásárolsz magadnak.Hogy ezt kiváltsd, inkább vigyél mindig magaddal egy szatyrot a táskádban, és pakolj abba az üzletben.

Saját toll
Ha hivatalos helyen kell ügyet intézned, muszáj aláírnod néhány papírt, amikor pedig postára mész, és esetleg ajánlott levelet küldesz, a szelvényt is ki kell töltened. Most egyáltalán nem szerencsés azt a tollat használnod, amit ott adnak, hiszen előtted rengeteg ember kezében megfordult egyetlen nap alatt.

Antibakteriális kézfertőtlenítő
A táskádban mindig legyen egy fertőtlenítő gél, spray vagy törlőkendő, amivel megtisztíthatod a kezed akkor is, amikor épp nincs lehetőséged szappanos vizet használni.

Papírzsebkendő
Amúgy is fontos, hogy mindig legyen nálunk zsebkendő, de most különösen az lett. Nem csak azért, hogy orrfújás esetén kéznél legyen, hanem azért is, ha esetleg az otthonodon kívül más helyen kell elmenned a mosódba (például bevásárlóközpontban vagy akár vendéglátóegységben), legyen nálad. Mivel a koronavírus a különböző tárgyak felületén is képes egy kis ideig életben maradni, ezeken a helyeken jobb nem használni a WC-papírt, és inkább a saját zsebkendődet alkalmazd.

Kesztyű 
Jó, ha lapul a táskádban kesztyű is, arra az esetre, ha tömegközlekedsz vagy vásárolsz. Az emberek ugyanis automatikusan ritkábban nyúlnak az arcukhoz, ha valamilyen kesztyűt viselnek, hiszen ez folyamatosan emlékezteti őket arra, miért nem érdemes hozzáérni a szemükhöz, szájukhoz, orrukhoz.

Az egyszer viselt kesztyűt viszont sose tedd bele a táskádba! A felületén ott lehet a vírus, és kutatók már megállapították, hogy a koronavírus a táska belsejében is életben tud maradni egy kis ideig, sőt, egyéb tárgyakra is rá tud tapadni. Inkább mindig legyen nálad egy tiszta kesztyű, a használtat pedig sose rakd el újra!

Légmentes zacskó
A telefonunk az egyik legveszélyesebb eszköz a fertőzések terjesztésében.

Nem véletlen, hiszen kutatások szerint megannyi baktérium képes megtelepedni rajta, abból kifolyólag, hogy állandóan nyomkodjuk még a mellékhelyiségben is. Ezért okozhat problémát az, ha a telefonodat előveszed, amikor nem otthon vagy. Az pedig még nagyobb baj, ha pár perc után csak visszadobod a táska mélyére! Hogy véletlenül se kerülhessenek be kórokozók a táskád belsejébe, mindig legyen nálad egy kisebb zacskó, táska, tartó, bármi, amiben a telefonodat tárolhatod ilyenkor. Sőt, a legjobb, ha minden fontosabb tárgyad el van szigetelve egymástól, akár légmentesen zárható zacskóban!

Napszemüveg
Maga a napszemüveg, ahogy a szimpla szemüveg nem nyújt konkrét védelmet a koronavírussal szemben, azonban minimálisan igenis számít! A nem látható cseppek elsősorban a szemünkön, orrunkon és szánkon keresztül jut a szervezetünkbe, egy napszemüveg pedig némi plusz védelmet nyújt ilyen esetekre.

Maszk
Még ha nem is kötelező a viselése, mindenképpen jobb, ha rajtad van. Viszont figyelj arra, hogy miután leveszed ne tedd a táskádba (hasonlóan a gumikesztyűhöz). A felületén ott lehet a vírus, Tedd egy zacskóba, és ha mosható, otthon mosd ki. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!