Ezeket a háztartási praktikákat érdemes megtanulni!

A szőnyeg felfrissítéséhez

Szükség lesz egy csésze szódabikarbónára és 25 csepp illóolajra amelyet összekeverünk egy tálban vagy egy üvegben ,majd rászórjuk a szőnyegre. Hagyjuk ezután, hogy kifejtse a hatását majd porszívózzunk fel a szokásos módon.

A pecsétek eltávolítása

Szórjunk a foltra szódabikarbónát, majd hagyjuk állni rajta 1 órát. Keverjünk össze 1/2 kanál szappant ,1/2 kiskanál ecetet, 1 bögre meleg vízzel majd egy rongy vagy egy szivacs segítségével dörzsöljük be ezzel a keverékkel a foltot, addig amíg el nem tűnik, majd töröljük át egy száraz ronggyal a szőnyeget.

 

Egy módszer a bútorok okozta nyomok eltüntetésere

Amikor át akarjuk rendezni a szobát akkor a bútorokat is másik helyre tesszük, ilyenkor előfordul, hogy a bútorok nyomot hagynak a szőnyegen. Tegyünk több jégkockát a szőnyegnek arra a részére ahol a bútor okozta folt található és hagyjuk elolvadni. Másnap szárítsuk meg jól a szőnyeget.

Szőnyeg tisztító készítése:

  • Tegyünk 1 kanál szódabikarbónát egy edénybe, majd öntsünk rá 1/3 bögre ecetet és töltsük meg az edényt meleg vízzel majd adjunk hozzá még egy kanál mosószert is. Tisztítsuk ki ezzel a keverékkel a szőnyeget.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!