Ha van otthon régi krumplid, ezután biztos kidobod!

Családi tragédiát okozott egy zsák rothadó krumpli. Először az apa ment le a pincébe. A 42 éves ügyvéd a pincébe lerakott krumpliból akart felhozni egy főzésre valót. A felesége aggódni kezdett, és utána ment, de már ő sem jött vissza.
A 18 éves fiúk nem értette, hogy a szülei miért nem jönnek vissza a pincéből, és a kiabálásra sem reagálnak. Így aztán szintén lement, de sajnos ő sem jött vissza...

A családdal élő 63 éves nagymama rosszat sejtett, ezért szólt a szomszédoknak, hogy hívjanak segítséget, mert valami baj lehet, aztán ő is lement a pincébe. Mire megjött a segítség, már csak a 8 éves kislány volt a lakásban, a család többi tagja pedig a pincében meghalt.

Az eset Oroszországban történt, de a híre bejárta a világot, és ráirányította a figyelmet a rothadó krumpliból áradó gázok veszélyére. Ugyanis található benne egy méreganyag, ami frissen fogyasztva ártalmatlan, de a rothadás állapotában halálos koncentrátummá alakul.
Ez a mérgező vegyület a glükoalkaloid, és ennek köszönhető, hogy a krumplinak a gumóján kívül semmi más része nem ehető, sőt még a kicsírázott krumpli sem. Ez a vegyület nagy koncentrációban található a levelekben, a növény szárában, viszont a friss krumpligumóban csak elenyészően kicsi a koncentrációja. 

A Chelyshev család tragédiáját az okozta, hogy a hónapokra ott felejtett rothadt krumpliból a glükoalkaloid elkezdett kipárologni, és ez a mérges gáz megtöltötte a szellőzés nélküli pincét. A 8 éves kislányuk életét pedig csak a szerencse mentette meg. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!