Lassan beindul a légi közlekedés Európában. Sok változásra készüljünk.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások kezdenek megszűnni, ez pedig elsősorban az európai légitársaságokat készteti az újraindításra.

„Az emberek utazni akarnak” – mondta Harry Hohmeister, a German Lufthansa AG igazgatóságának tagja. A német légitársaság az elsők között jelentette be, hogy felkészült a posztkoronavírus időszakára. 

Az Európai Unió június 15-én tervezi feloldani az uniós határzárakat, de addig még érvényben van a nemzetközi utazási korlátozás.

Az amerikai Forbes összegyűjtötte, mi várható a nagyobb európai légitársaságoknál.

Brussel Airlines
A cég hét hét leállás után június 15-én indítja újra járatait.

Hova: Németország, Svájc, Spanyolország, Portugália, Görögország.
Erre kell számítani: kötelező maszkviselet és rendszeres fertőtlenítés a járatokon.

Lufthansa
A német légitársaság nagy lendülettel vág bele az újrakezdésbe, június végére a világ 130 célállomására indítana repülőket. Június első felében már több mint 100 német és uniós célállomásra utaznak gépek, amikre online lehet foglalni. Ha minden jól megy, júniusra összesen 160 darabos flottával működne, ami kétszerese a jelenleginek.

Erre kell számítani: kötelező maszkviselet

Eurowings
A Lufthansa fapados leányvállalata már kora nyáron meglepően sok lehetőséget nyújt. A járatok már májusban elindultak, a két hónapnyi teljes szünet után.

Erre kell figyelni: fontos, hogy ellenőrizzük az úti célt, ha Európába foglalunk jegyet. A légitársaságnál ingyenesen módosíthatjuk a foglalásokat, de csak 14 nappal az indulást megelőzően. A maszkviselés kötelező a fedélzeten.

Ryanair
A Ryanair kicsit komótosabban áll vissza, júliustól csak a járatok 40 százalékát indítanák újra.

Erre kell számítani: kötelező lesz a maszk viselése és az utasoknak az új higiéniai szabályok miatt engedélyt kell kérniük a vécéhasználathoz.

Swiss
Már júniusban újraindítják a Zürichből és Genovából induló járataik jelentős részét, 45 európai célállomásra, valamint néhány hosszú távú járatot is terveznek.

Erre kell számítani: május 4-től augusztus végéig a Swiss azt tanácsolja az utasoknak, hogy viseljenek a reptéren és a fedélzeten is maszkot.

Wizz Air
A magyar tulajdonú fapados légitársaság már májusban elindította járatainak 31 százalékát, nyáron pedig a forgalom 70 százalékát visszahozná.

Erre kell számítani: kötelező maszkviselés. Ingyenes fertőtlenítő törlőkendőt adnak az utasoknak.  

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!