Ha nagyon kínoz, vegyél mély lélegzetet, és fogj bele az alábbi gyakorlatba!

Ne nyúlj rögtön a gyógyszerek után! Legyél saját magad doktora! Próbáld ki ezeket a gyakorlatokat! Remélhetőleg neked is hatásos lesz!

  • Ülj kényelmes pozícióba, csukd be a szemed, majd lélegezz mélyeket.
  • Támaszd neki lazán a nyelved hegyét a felső fogsorodnak belülről, majd ott pihentesd.
  • Orron át lélegezz mélyen 4 másodperc alatt. Tartsd bent 7 másodpercig, majd fújd ki a szájon át hosszabban, 8 másodperc alatt. Ezt ismételd háromszor.

Esténként lefekvés előtt végezd el az alábbi három nyújtógyakorlatot! Ne csak akkor, amikor fáj a hátad! legyen része a napi rutinodnak!

1. Feküdj hasra, támaszd ki magad a könyököddel, majd homorítsd a testedet, a fejedet pedig tartsd jó magasra, és nyújts. 8 másodpercig tartsd ezt a pozíciót, és kétszer ismételd meg.

2. Feküdj hátra, majd a nyújtott karra támaszkova, a lábat behajtva emeld fel a tested. A medence legyen egyenes testtartásban 8 másodpercig. Kétszer ismételd meg.

3. Maradj a hátadon, a lábad legyen behajtva, fogd át a két kezeddel a térdedet, és amennyire csak tudod, húzd fel a mellkasodig. Maradj ebben a pozícióban 8 másodpercig. Kétszer ismételd a gyakorlatot!

Ezek a gyakorlatok megelőzésre is tökéletesek! Ha ülő munkát végzel, kezdj neki minél hamarabb, mert várható, hogy az ülő testtartásból eredően megjelenhet a hátfájás!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!