A három alaptípus mellett vannak altípusok, de a legtöbb nő egyértelműen egy típushoz tartozik.

Természetesen sok nőtípus létezik, de dominancia szempontjából három főtípust különböztethetünk meg, ezek pedig az alfa, a béta és az omega. Előfordulhat, hogy valakiről úgy tűnik, két kategóriába is beleillik, de a legtöbb nő egyértelműen egy típushoz tartozik.

Te melyikbe tartozol? Ne csak a saját véleményedre támaszkodj. Kérdezd meg a barátaidat, azokat, akik igazán ismernek téged, szerintük melyik leírás jellemez téged a legjobban.

1. Alfa típus

Az alfa típusba tartozó nők erősek és rendkívül sikerorientáltak. Senkinek nem engedik meg, hogy visszahúzzák őket, és általában minden lehetséges módon vezető szerepet töltenek be. Ez a határozottság általában megijeszti az embereket, fenyegetően hat rájuk, ezért sokszor „udvariatlannak” tartják ezeket a nőket. Viszont, ha közelebbről megismered őket, kellemes társaságnak bizonyulnak.

Ezek a nők szinte bármire képesek a győzelemért. Nem szeretnek veszíteni, és féltékenyek lesznek, ha azt látják, hogy valaki sikeresebb vagy jobb náluk. Amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy eltervezték, nehéz lehet velük szót érteni.

2. Béta típus

A béta típusba tartozó nők is erősek a maguk módján, de nem annyira törekednek arra, hogy előtérben legyenek. Bölcsen választják meg a csatáikat, és inkább a háttérben maradnak. Bizonyos értelemben hajlamosak beleragadni egy bizonyos rutinba, ami egyaránt lehet jó vagy rossz dolog. Ezek a nők gyakran elunják magukat, és bár elég nagyszájúak és dominánsak, tartózkodók és kimértek is.

Ők is domináns típusok ugyan, de nem annyira, mint az alfa. A saját útjukon járnak, és amikor arra van szükség, kitűnnek a tömegből.

3. Omega típus

Az omega típusú nőket gyakran félreértik. Sok szempontból békefenntartók, mert hatalmas terhet képesek a vállukon cipelni, anélkül, hogy túl sokat panaszkodnának. Ha nem próbálnak meg kiemelkedni, mások egyszerűen átlépnek rajtuk, és ezt ők is pontosan tudják.

Ezek a nők gyakran túl gyorsan feladják, mert tudják, hogy a nehézségek néha nem érik meg a vesződséget. Ennek ellenére rendkívül gondoskodók, és nagyon messzire elmennek azokért, akiket szeretnek.

Az ilyen típusú nők mindig mások igényeit helyezik előtérbe, és általában sokat idegeskednek. Nem mindig tudják, hogy kellene véghez vinniük mindazt, amit szerintük meg kellene tenniük, de mindent megtesznek, ami csak tőlük telik. Tudják, hogy amikor egy ajtó bezárul, egy másik mindig kinyílik.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!