Előfordul, hogy az ember elkeveri a telefonját. Jobb esetben csak leteszi valahová, aztán elfeledkezik róla, és tűvé teszi a lakást, mire megtalálja. Rosszabb esetben ott felejti valahol, még rosszabb esetben pedig elhagyja, vagy ellopják tőle. Mindegyik helyzetben jól jöhet a Google Készülékkereső szolgáltatása, ami több lehetőséget is kínál a felhasználók számára szorult helyzetükben.Az olyan androidos készülékek esetében működik, amelyekhez korábban már hozzáadtak Google-fiókot. Okostelefonok, táblagépek és okosórák keresésére is használható. Használatához egy másik eszközre, laptopra, telefonra vagy táblagépre van szükség. Böngészőn keresztül vagy a Google Playről letöltve alkalmazásként is elérhető.

Mit tud a Készülékkereső?

A funkciók működésének feltételei, hogy az eszköz a keresés pillanatában is be van jelentkezve a Google-fiókba, be van kapcsolva rajta a helymeghatározás, csatlakozik az internethez, és nincs lemerülve az akkumulátor. Ha ezek teljesültek, négy funkció között válogathatsz.

Helymeghatározás

A Készülékkereső azonosítja, és térképen jelzi az eszköz pontos helyét. Megmutatja, hogy milyen hálózaton keresztül csatlakozik az internetre, valamint azt is, hogy hány százalékos az akkumulátor töltöttsége.

Hang lejátszása

Ha sejted, hogy hallótávolságban van a telefon, nagy segítség lehet a hang lejátszása. Ezzel a funkcióval 5 percen keresztül csörgetheted az eszközt, ami pont ugyanúgy játssza majd le a csengőhangot, mintha bejövő hívás lenne rajta - még akkor is, ha egyébként néma üzemmódban van.

Eszköz zárolása

Sem a helymeghatározás, sem a hanglejátszás nem segített? Arra is lehetőség van, hogy jelszóval vagy PIN-kóddal zárold a készüléket. Ekkor a szolgáltatás a Google-fiókból is kijelentkeztet, de a helymeghatározás továbbra is működhet. A lezárási képernyőn üzenet vagy telefonszám is megjeleníthető. Ez hasznos lehet, ha szeretnéd, hogy a készülék megtalálója tudja, milyen elérhetőségen értesítsen.

Eszköz tartalmának törlése

Ha rossz a helyzet, és biztosra akarsz menni, a Készülékkeresővel teljesen le is nullázhatod a készülék tartalmát, így a személyes adataid, fotóid és üzeneteid nem kerülhetnek illetéktelen kezekbe. Vigyázz, mert ez az opció véglegesen töröl mindent az eszközről! Kiválasztása után a Készülékkeresőt sem tudod majd használni. További speciális részleteket a Google súgójában találhatsz.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!