A női test szépsége mellett még annak komplexitása és bonyolultsága is figyelemre méltó, hiszen sok nő nincs is tudatában, hogy milyen összetett folyamatok is zajlanak le bennük.

Nem hiába tartják a női lelket és testet egyaránt mesterműnek, hiszen valóban páratlan tulajdonságokkal bír.

Hirdetés:

“Amíg folyamatosan pusztítod a saját tested, nem tanulod meg megbecsülni. Úgy törődj a testeddel, mintha egy templom lenne, mert a test oly gyönyörű. Amikor kiismered a tested, akkor fogod igazán tisztelni. A test olyan akár egy rügy, míg napfény nem éri, nem virágzik, és amíg nem virágzik, nem szép. Így hát tiszteld és törődj a testeddel.”Bikram Choudhury.

A női test szépsége mellett még annak komplexitása és bonyolultsága is figyelemre méltó, hiszen sok nő nincs is tudatában, hogy milyen összetett folyamatok is zajlanak le bennük.

1. A női szervezetnek különleges tápanyagokra van szüksége

Dr. Arielle Levitan szerint a nők többségének nincs is tudomása arról, hogy olyan specifikus tápanyagokra is szüksége van a szervezetének, mint például a napfényben és számos élelemben megtalálható D vitaminra. A másik nagy hiány a vas bevitelben mutatkozik meg, ugyanis sok nő a havi ciklus és az állapotosság miatt vashiánnyal küzd. A vashiány leginkább kimerültségben, migrénes fejfájásban, izomfájdalomban és a haj elvékonyodásában mutatkozik meg. Ennek orvoslására javallott minél több bárányhúst, halat, babot, lencsét, borsót és Egy szakértő által végzett felmérés szerint a legtöbb nő ezekkel a dolgokkal nincsenek tisztában:szárnyasokat fogyasztani.

2. A női bőr rendkívül gyorsan dehidratálódik

A nők bőre fokozottabban ki van téve a dehidratáció veszélyének. Ennek egyik legmeglepőbb oka a mindennapos tisztálkodáshoz használt termékek túlzásbavitele. A forró fürdő sem éppen a legjobb barátja a bőrnek, hiszen a forró víz kitágítja a pólusokat, felpuhítja a bőrt, aminek köszönhetően kiszivárognak a bőrből a zsírok és olajok, így tusolás után sokszor viszkető érzést tapasztalhatunk. Kerüljük a túlzott napfényt, a forró fürdőt és igyunk minél több vizet, így megállíthatjuk a dehidratáltságot.

3. A nők fokozottabban ki vannak téve a szorongásnak

Mivel a női szervezetben sokkal magasabb a kortizol hormon (stressz hormon), a progeszteron és az ösztradiol hormon (női nemi hormon) szintje ezért a nőknél ezen három vegyület kétszeresen nagyobb stresszes állapotot képes okozni, mint a férfiaknál. A szorongás kezelésére Dr. Kimberly Hershenson terapeuta azt ajánlja, hogy vezessünk hálanaplót, és írjuk le bátran, amiért hálásak kell legyünk.

4. A menstruációval kapcsolatos tudásuk sokszor téves

A szakértők gyakran szembesülnek azzal, hogy egy-egy nő nem ismeri pontosan a menstruáció szerepét. Sokan egyfajta „havi tisztításként” tartják számon és csak a vérzés kezdetét és végét társítják a menzesz fogalmához. Pedig ez annál sokkal több, a teljes 28 napos folyamatot öleli fel, mely alatt a test felkészül egy esetleges terhességre.

5. Sokkal erősebbek, mint hinnék!

Sajnálatos módon még ma is vannak a világon olyan helyek, országok, ahol a nők nap mint nap szenvedik el a hátrányos megkülönböztetés nehézségeit. De ennek ellenére tekintsünk csak vissza: a történelemben hány nagy női alak vitt véghez elképesztő dolgokat! Ez lebegjen minden nő szeme előtt, mert ők is ugyanolyan értékesek és egyenjogúak, akárcsak az erősebbik nem tagjai.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!