A lélektárs az, akire minden ember vágyik, ezért is szakítunk és lépünk egyik kapcsolatból a másikba, míg megleljük.

A lélektárs az a különleges személy, aki egy húron pendül veled – vele minden természetesnek tűnik, pontosan úgy értelmezi a szavaidat, ahogy kell, mellette teljes mértékben önmagad lehetsz.

Vannak olyan szerencsések, akiknek viszonylag hamar sikerül összekapcsolódni a lélektársával. A legtöbben viszont általában beérjük kevesebbel. Megelégszünk a kényelemmel, a társasággal, a pénzzel és a testi intimitással. De nem tudunk sokáig hazudni önmagunknak: az elégedetlenség és a frusztráció mindig ott fog motoszkálni bennünk, amiért érezzük, hogy lemaradunk valami nagyszerűről. Ezért megint belevetjük magunkat a keresésbe, de általában ugyanazokat a hibákat követjük el újra és újra.

Nehezen vesszük észre, hogy ugyanazokat a dolgokat csináljuk, miközben azt reméljük, hogy ezúttal már eredményhez vezetnek bennünket. Ahhoz, hogy ez valóban működjön, ki kell takarítanod magadból a múltbeli rendetlenséget, hogy helyet kapjon a tisztaság, ami által magadhoz vonzhatod a lélektársad. Csak akkor állsz készen a találkozásra, ha te magaddal teljesen elégedett vagy.

Íme 7 apró jele annak, hogy megtaláltad a lélektársad

1. Lelki kapcsolatotok van
Ez az első számú prioritás. Egyszerűen csak tudod, hogy ő az, és ez a tudás a lelked egy mélyebb, megmagyarázhatatlan részéből származik. Ez nem növekszik benned. Nincsenek kérdések ezzel kapcsolatban. Csak tudod, és ő is tudja. Olyan érzés, mintha találkoztál volna a rég elveszett másik éneddel, és a kapcsolat úgy illik hozzád, mint egy rád szabott ruha. Azon fogsz tűnődni, hogy mi ütött beléd, mi történik veled. 

2. Jól működő kommunikáció
Ha létrejött a lélekkapcsolat, a következő lépés a kommunikáció. Egy erős kapcsolat erős kommunikáción nyugszik. A lélektársak között ez nem szokott gondot okozni. Olyan természetes őszinteséggel nyíltok meg egymásnak, ami kezdetben meglepő lehet, hosszútávon pedig már alap. De sose vedd készpénznek azt, hogy a lélektársad majd anélkül is tudni fogja, mit akarsz vagy mire gondolsz, ha nagyokat hallgatsz. Nem. Bár a lelketek összetartozik, és ez egy mélyen gyökerező lélekismeret, egyikőtök sem gondolatolvasó. Kommunikálj vele bátran, mert érteni fogja.

3. Mindketten stabil személyiségek vagytok
A lélektárs-kapcsolatban az a szép, hogy miközben egyek vagytok, külön-külön is szilárd lábakon álltok. Mindketten biztosak vagytok abban, kik vagytok, nem pedig abban, hogy kivé tehetitek a másikat. A lélektársak magabiztosak, magas az önbizalmuk, tisztában vannak az értékeikkel és a hiányosságaikkal, megbékéltek a múltbeli történeteikkel, és újjáépítették magukat a lelkük teljes biztonságára. Lelkükben megalapozottak.

4. Nyitottak vagytok egymásra
Emberi voltunk legkényesebb pontja a sebezhetőségünk, ezért nagyon nehezen vetjük le magunkról ezt a páncélt. Bezárkózunk, főleg ha már megégettük párszor magunkat, mert félünk attól, hogy ez újra megtörténik. A lélektársak ezen a szinten már túljutottak: nincs bennük félelem, meggyógyultak, és készen állnak arra, hogy sebezhetőek legyenek egymással. Amíg kételyeid vannak, addig ez nem fog működni! De ha sikerült begyógyítanod a sebeidet, a kitárulkozás erőfeszítés nélkül fog jönni. Neki meg mered mutatni a lecsupaszított önmagad, mert a lelked tudja, hogy a helyeden vagy.

5. Elköteleződtök egymás mellett
Ez egyáltalán nem jelent gyűrűt, házasságot, esküvőt, fogadalomtételt. Az elkötelezettség ennél sokkal mélyebb: azt jelenti, hogy együtt vagytok ebben a dologban. Nem számít, mi történik az út során, a végére egyként juttok el. Azért oldjátok meg a dolgokat, mert együtt sokkal jobbak vagytok, mint egyedül. Nem kell harcolni érte, mert ez a fajta elköteleződés mélyről fakadó szereteten alapul, és ezen semmi sem változtathat.

6. Az érzelmek szabad kifejezése

Bár ez szorosan kapcsolódik az előzőhöz, de ha a lelki társad van melletted, akkor minden gond nélkül kifejezheted az érzelmeid, mindez pedig kölcsönös. Sírhattok és nevethettek együtt anélkül, hogy azon gondolkodnátok, mit gondolhat most a másik. Az egész helyzet természetes, senki nem érzi magát kényelmetlenül, hiszen biztonságos környezetben, egymás mellett, egymást támogatva vagytok. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!