Manapság szinte mindenki arra törekszik, hogy egyen édességet, de ezt egészséges formában tegye meg. Jöjjön most a legfinomabb avokádós, diós, zabpelyhes tekercs, amit valaha ettünk! Itt a recept!

Akárcsak a keksz-szalámit, a következő süteményt is ugyanúgy fel kell tekerni, csak annyi a különbség, hogy ez fényévekkel egészségesebb, táplálóbb és akár finomabb is. Nincs szükség hőkezelésre, így akár a gyerekek is elkészíthetik.

Nem tartalmaz semmilyen mesterséges ízfokozót, sem finom lisztet, sem cukrot, sem margarint, még étolajat sem, ezért a túlsúlyosok is bátran csipegethetik.

Hozzávalók:

  • 1 érett avokádó
  • 2 evőkanál folyékony méz
  • 1 marék, kissé összetört dióbél
  • 2 evőkanál kissé összetört mogyoró
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 1 evőkanál szentjánoskenyérfa őrlemény

Elkészítés:

Az avokádót hámozzuk meg, kockázzuk fel, majd a mézzel együtt turmixoljuk krémmé, majd mehet bele a dió, a szentjánoskenyérfa őrlemény és a mogyoró. Kávédarálóban daráljuk le a zabpelyheket, majd tegyük bele a robotgépben lévő keverékhez, majd kapcsoljuk be a turmixgépet, hogy a zabpelyhek is elvegyülhessenek. Ha akarjuk keverhetünk a masszába mazsolát, egyéb szárított gyümölcsöket. Ezután töltsük ki egy sütőpappírral beborított vágódeszkára a tésztát.

Megszórhatjuk a tetejét kókuszreszelékkel, majd óvatosan kezdjük feltekerni. Ha megvagyunk, 1-2 órára tegyük be a hűtőbe, majd utána lehet szeletelni.

 

Forrás:

https://filantropikum.com/keksz-szalami-amiben-nincs-keksz-de-annal-finomabb-es-egeszsegesebb/

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!