Az első orvos a krónikus köhögést szezonális allergiának vélte, a második refluxra gyanakodott, még végül saját pénzéből kért egy mellkasröntgent, és kiderült, nagyon nagyon a baj.

A történet szenvedő alanya Gina, aki világéletében az egészséges életmód híve volt: félmaratonokat futott le, rendszeresen teniszezett, és vegan táplálkozást folytatott.

38 éves volt, és sorra jelentkeztek nála különféle panaszok:  fáradékonyságra, testsúlycsökkenésre és egyre elhúzódó köhögőrohamokra figyelt fel. A legrosszabbra gondolt, és úgy látta, jobb, ha szakorvoshoz fordul.

Orvosa arra gyanakodott, hogy a nőnek csupán szezonális allergiája lehet, ezért - páciense kérése ellenére - nem ragaszkodott a mellkasröntgenhez. Helyette különböző gyógyszereket írt fel Ginának, akinek a panaszain mindez nem enyhített. Később a bal vállában érzett különös fájdalmat, el is ment egy ortopéd szakorvoshoz, aki tanácstalanul állt az eset előtt. Gina mellkasát továbbra sem akarták megröntgenezni. A nő már kezdte hipochondernek érezni magát, két hónapig nem fordult orvoshoz, pedig tünetei nem akartak szűnni. Végül egy magánorvoshoz ment, mélyen a pénztárcájába kellett nyúlnia, de sikerült megröntgeneztetnie magát. Kiderült, hogy elváltozás van a bal tüdőlebenyében. Először orvosai csupán tüdőgyulladásra vagy egyéb, kevéssé ártalmas betegségre gyanakodtak, hiszen Gina sosem dohányzott, rendszeresen sportolt, kiváló egészségnek örvendett. 
A vizsgálatok végül kimutatták, hogy Ginának IV. stádiumú tüdőrákja van. Nem csupán a bal tüdőlebenyét támadta meg a betegség, de már a nyirokrendszerére is átterjedt, amikor diagnosztizálták. A fiatal nő szinte sokkot kapott. Orvosai ráadásul újabb csapást mértek rá, amikor bejelentették, hogy a 38 éves nő betegsége - ebben a fázisban már - voltaképpen gyógyíthatatlan, csak az életminősége javítása lehet a cél.

A nő nem adta fel: élni akart - pedig az orvosai csupán 10 hónapot jósoltak neki. Ám szinte csodaként könyvelhető el, hogy a rengeteg terápiának köszönhetően, melyen az utóbbi években átesett, Ginát nem is olyan régen tünetmentesnek nyilvánították. Visszatérhetett régi, normális életstílusához, ám a terápiákkal nem szabad leállnia.

Gina most 43 éves. Azelőtt nővérként dolgozott egy kórházban, korábbi munkáját azonban feladta, és önkéntes, fontos missziót vállalt: ezután hasonló korú sorstársainak fog segíteni, hogy átvészelhessék betegségük legszörnyűbb pillanatait. 

A teljes történet ITT olvasható.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!