Mert sokat segíthet a munkájukban!

A MENTŐSÖK AZ ALÁBBIAKAT KÉRIK:

Mentősök azt tapasztalták, hogy a közlekedési baleseteknél a legtöbb sérültnek van mobiltelefonja. Olyan sérülteknél, akikkel nem lehet kommunikálni, a segítségükre sietők nem tudják, hogy a telefon hosszú címlistájából kit értesítsenek.
A mentőápolók és a mentőorvosok azt javasolták, hogy a szükség esetén értesítendő személyek adatait mindenki ugyanazon megjelölés alatt adja meg.

A nemzetközileg elismert megjelölés: ICE  In Case of Emergency = 'vész esetén'). Ezalatt a név alatt annak a személynek a telefonszámát kell megadni, akit vészhelyzetben, szükség esetén a rendőrségnek, a mentőknek vagy a tűzoltóknak fel kell hívni. Ha több ilyen személyt szeretne megadni, ez a következőképp lehetséges: ICE1, ICE2, ICE3 stb.
Könnyű megcsinálni, nem kerül semmibe, és vész vagy baleset esetén nagy segítség lehet! Javasoljuk ezen információ megosztását a családtagokkal és ismerősökkel is.

Az ICE ötlete egyébként egy brit mentős fejéből pattant ki. Bob Brotchie 2005 májusában alkotta meg, hogy így egyszerűbb legyen a hozzátartozók értesítése.
Az ORFK az ötletet mindenképpen megfontolandónak találja, mert adott esetben sokat segíthet, bár erre ugyanúgy alkalmas a pénztárcába vagy a bérletbe elhelyezett kis cédula is a szükséges adatokkal.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!