A kutya megérezte, hogy valami baj van, felébresztette a gazdáit, és ezzel megmentette a 17 éves fiú életét, aki stroke-ot kapott.

A Tanner családban még mindenki aludt, amikor hajnali 5-kor egyéves border collie-juk, Axel, váratlanul felébresztette őket. Amanda és a férje eleinte azt gondolták, hogy csak játszani akar, de amikor a kutya nem hagyta abba az ugrálást az ágyukon, a nő férje felkelt, és kinyitotta az ajtót, hogy kiengedje az állatot.

Azt hitte, Axel így akarta jelezni, hogy ki akar menni a szabadba, ehelyett azonban letelepedett a házaspár 17 éves fiának hálószobája előtt, és nem mozdult az ajtó elől. Az édesapa ekkor úgy döntött, a biztonság kedvéért benéz a fiú hálószobájába.

Ez a döntés életmentőnek bizonyult, mivel az egyébként teljesen egészséges Gabriel agyvérzést kapott. Amikor az apja benyitott hozzá, akadozott a beszéde, és a jobb oldala teljesen elzsibbadt. A szülők azonnal a sürgősségre siettek vele.

Amikor valakinek stroke-ja van, az idegsejtek elhalnak. Ha nem találják meg, és eltelt volna még három-négy óra, akkor egyre több és több agykárosodás következett volna be.

A fiú édesanyja elmondta, hogy látott már hasonló dolgokat filmekben, de soha nem gondolta volna, hogy ilyesmi velük is megtörténhet.

Előző este Gabrielnek fájt a feje, de nem aggódott különösebben miatta, és lefekvés előtt még videójátékozott egy keveset. Másnap reggel már nem fájt ugyan a feje, de homályosan látott, és nem tudta felemelni a jobb karját, hogy megfogja az apja kezét. A szavai összemosódtak és zavarosak voltak, de a fiú nem volt tudatában ennek.

Gabriel végzős gimnazista, és már az egyetemre készül. Az agyvérzése óta eltelt két hónapban sokat javult az állapota, jelenleg magántanuló és egy houstoni rehabilitációs kórházban kap terápiás kezelést.

'Úgy érzem magam, mint korábban' - mondta a tinédzser, aki szeretne mielőbb visszatérni megszokott életéhez.

A család rendkívül hálás Axelnek. Azt mondják, ha nincs a kutya figyelmeztetése, valószínűleg délig eszükbe sem jutott volna bemenni a fiuk szobájába.

'Tudtuk, hogy Axel különleges, de ez most minden eddiginél jobban bebizonyosodott - mondta Amanda.

Axel az eset óta érzékenyebben reagál a családtagok érzelmeire, és mindenhová követi Gabrielt a házban. Újabban a fiú szobájában alszik, és fokozottan figyel rá.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!